Hevder privatetterforskere ble hyret i «svertekampanje» mot DN-journalister

Mens Dagens Næringsliv undersøkte fiaskoselskapet Alevo, leide firmaet inn tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen og journalist Per Asle Rustad.

I RETTEN: Journalist og forfatter Per Asle Rustad (t.v.) dekket deler av Eirik Jensen-saken for Dagbladet. Like før rettssaken var han og Finn Abrahamsen engasjert av selskapet Alevo, der Gjermund Cappelen tidligere var en stor aksjonær. DN-journalist Gøran Skaalmo (t.h.) reagerer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I RETTEN: Journalist og forfatter Per Asle Rustad (t.v.) dekket deler av Eirik Jensen-saken for Dagbladet. Like før rettssaken var han og Finn Abrahamsen engasjert av selskapet Alevo, der Gjermund Cappelen tidligere var en stor aksjonær. DN-journalist Gøran Skaalmo (t.h.) reagerer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2017 ble batteriselskapet Alevo slått konkurs, og grunnlegger Jostein Eikeland gikk under jorda. Før den tid hadde Dagens Næringsliv (DN) skrevet flere kritiske artikler om selskapet som hadde hentet inn 2,5 milliarder fra investorer og var verdsatt til 13 milliarder før de hadde et eneste produkt.

Selskapet skal da ha leid inn tidligere politioverbetjent og leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet, Finn Abrahamsen. Abrahamsen er nå privatetterforsker og engasjerte forfatter og journalist Per Asle Rustad til å hjelpe ham med oppdraget. Rustad skrev for Dagbladet under tingrettens behandling av Jensen-saken, men sier at han avsluttet oppdraget for Abrahamsen før den tid.

Finn Abrahamsen nektet å si noe om oppdragets karakter da han vitnet i rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen i forrige uke. Privatetterforskeren bekreftet imidlertid at han ble gitt oppdraget av en mellommann for Alevo, som skal ha fått rapporter. Oppdraget ble fakturert til Alevo, og betalt fra utlandet, ifølge Abrahamsen.

Cappelen var storaksjonær og hadde en rekke kontakter i firmaet. En av personene Abrahamsen og Rustad møtte, var den hvitvaskingsdømte finansakrobaten Pål Gruben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer