Hevder «Putin-exit» diskuteres

Ifølge en rapport og kilder til den uavhengige avisa Meduza, diskuteres det ei framtid for Russland uten president Putin i førersetet.

MISNØYE: Ifølge kilder til Meduza, som angivelig står nær Kreml, er det stor misnøye til Putin blant Russlands elite. Foto: Reuters / NTB
MISNØYE: Ifølge kilder til Meduza, som angivelig står nær Kreml, er det stor misnøye til Putin blant Russlands elite. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sky News skriver at det ifølge en rapport diskuteres «Putin-exit i kulissene».

Rapporten skal angivelig gi inntrykk av økende desillusjon over Russlands president Vladimir Putin, blant landets elite.

Fokus for misnøye

Det uavhengige nyhetsnettstedet Meduza siterer kilder de mener er nær Kreml, som mener lederen er i fokus for misnøye blant dem som både er for og imot invasjonen i Ukraina.

Blant dem som i utgangspunktet er for invasjonen, skal det ifølge avisa være misnøye rundt mangelen på framskritt. De ønsker angivelig en tøffere tilnærming.

ANGREP: En russisk TV-reporter viste stolt frem russisk supervåpen - så ble det sprengt. Vis mer

Høytstående forretningspersoner og mange medlemmer av regjeringen sies å være misfornøyde med at Putin startet krigen uten å tenke på omfanget av sanksjonene som ble innført som et resultat.

Potensielle etterfølgere

Andre kilder skal ha uttalt at det i økende grad diskuteres ei framtid uten Putin i førersetet, samt potensielle etterfølgere, ifølge Meduza.

Nettstedet legger imidlertid til at deres kilder understreker at alle forstår at Putin bare vil forlate presidentskapet dersom helsen hans forverres alvorlig, noe som innebærer at misnøyen for øyeblikket ikke manifesterer i noe annet enn snakk.

Kreml har ikke kommentert påstanden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer