Hevder Putin var personlig involvert i Clinton-hackingen

Alvorlig anklage fra ikke-navgitte kilder i amerikansk etteretning. 

Russia's President Vladimir Putin delivers a speech during a session of the Council for Civil Society and Human Rights at the Kremlin in Moscow, Russia, December 8, 2016. REUTERS/Sergei Karpukhin
Russia's President Vladimir Putin delivers a speech during a session of the Council for Civil Society and Human Rights at the Kremlin in Moscow, Russia, December 8, 2016. REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): 60 000 e-poster, enkelte av dem datert ti år tilbake i tid, skal ha blitt sendt fra russiske hackere til Clinton-kampanjen med ett mål for øyet: Å hjelpe Donald Trump bli president i USA.Nå hevder ikke navngitte kilder i amerikansk etteretning at Russlands president Vladimir Putin «med stor sannsynlighet» var personlig involvert i kampanjen.

Påstanden kommer til NBC News fra to personer som angivelig har direkte tilgang til etteretningsinformasjonen, som skal komme fra diplomatiske kilder og amerikanske spioner.

- Vendetta

Den nye informasjonen skal vise at Putin personlig styrte hvordan hacket materiale fra Demokratene var lekket og brukt.

Det skal angivelig ha startet som en hevn fordi Hillary Clinton har kritisert legitimiteten ved russiske valg, og siden utviklet seg til å bli en kampanje for å «splitte USAs nøkkeallierte og skape et bilde av at andre land ikke lenger kunne stole på USA som en troverdig global leder lenger».

Anklagen om at Putin var personlig involvert, er imidlertid ikke kommentert av navngitte kilder så langt, noe som svekker troverdigheten i budskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer