Niåring mobbes

Hevder Quaden er 18 år - teoriene slaktes

Historien om australske Quaden Bayles (9) har gått verden rundt. Flere kritiske stemmer hevder at han ikke er den han utgir seg for. Men slaktes av faktasjekkere.

MOBBING: Ni år gamle Quaden Bayles blir mobbet for å være kortvokst. Nå får han og moren støtte fra millioner. Video: Yarraka Bayles Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag skrev Dagbladet og en rekke andre medier verden rundt om ni år gamle Quaden Bayles, som i et videoklipp delt av mora gråter etter å ha blitt mobbet på skolen.

Bakgrunnen for den angivelige mobbingen skal være at han er kortvokst.

- Dette er hva mobbing gjør, sier mora i videoen, og forteller at sønnen opplever dette daglig.

Niåringen har fått støtte verden over på sosiale medier. Skuespiller Hugh Jackman var blant dem som lot seg berøre av niåringens historie, og komiker Brad Williams startet en innsamlingsaksjon, for å sende Quaden og familien til Disneyland.

Men da innsamlingsaksjonen bikket 200 000 dollar - nesten 1,9 millioner kroner - surnet internett. Flere Twitter-brukere hevdet at Quaden lurte alle - at han egentlig er 18 år gammel Instagram-kjendis og at hele historien er oppspinn.

Svært manglende bevis

Insider og faktasjekknettstedet Snopes har sett nærmere på disse påstandene, og påpeker at personene som har hevdet dette har svært få bevis som understøtter teorien.

Bildene i Twitter-meldingen over skal alle være fra 9-åringens Instagram-konto, som nå er privat. Det som beskrives som det sterkeste «beviset» er bildet av Quaden ved siden av tallet 18, som ifølge kritikerne skal stamme fra hans egen 18-årsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer