Hevder Ragna (61) hadde planer om å flytte til sønnen

Kan ha vært den trippeldrapssiktede leieboerens mulige motiv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den drepte Ragna Elida Christensen (61) hadde planer om å flytte fra Vadsø til Tromsø, skriver Bladet Tromsø og Framtid i Nord i dag.

Avisa har snakket med nære venner og familie som sier hun kan ha vært på besøk hos sønnen Ole-Roger Olsen (44) og svigerdatteren Linda Anett Hansen (35) for å se på muligheten for å flytte inn i hybelleiligheten.

En oppsigelse av leieforholdet kan ha vært et mulig motiv for den 38 år gamle leieboeren, som nå er siktet for drapene på de tre.

Nærmere sønnene
61 år gamle Ragna Elida Christensen hadde jobbet 20 år i fylkeskommunen i Finnmark.

Hennes leder, næringssjef Målfrid Baik, sier til avisa at avdøde tidligere har søkt jobber i Tromsø nettopp for å kunne bo nært begge sønnene.

-  Men den siste tiden har jeg ikke hørt snakk om det, sier Baik, og legger til at 61-åringen skulle gå av med avtalefestet pensjon senere i år.

Ulf E. Hansen, som er forsvarer for den 38-årige siktede, mener derimot det er vanskelig å lete etter en logisk forklaring dersom gjerningsmannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket. 38-åringen fra Båtsfjord i Finnmark har vært tvangsinnlagt for psykoser tre ganger, forteller brødrene Atle og Kurt til VG i dag.

— Det er som oftest ingen logisk forklaring på det som skjer, sier siktedes forsvarer.

Snakket pent om dem
Moren til den drapssiktede sa i går til Dagbladet.no at sønnen hadde snakket positivt om ekteparet.

- Han har sagt til meg at han syntes de var hyggelige folk. Jeg vet ikke hva som kom over ham. Men det skjer jo plutselig når man har slike problemer som han hadde, sa hun.

38-åringen fortalte selv på legevakten søndag at han hadde drept tre personer. Han har siden vært for syk til å bli avhørt, og er nå til psykiatrisk behandling på Åsgård psykiatriske sykehus.

Politiet har foreløpig ikke håndfaste beviser som knytter 38-åringen til trippeldrapet. De kan ha funnet et mulig drapsvåpen i en kniv.
 

PÅ FLYTTEFOT: Den drepte Ragna Elida Christensen vurderte å flytte til Tromsø. Foto: Trond Magne Henriksen
PÅ FLYTTEFOT: Den drepte Ragna Elida Christensen vurderte å flytte til Tromsø. Foto: Trond Magne Henriksen Vis mer