Hevder Røkke drev ulovlig avlytting

Politifolk og journalister mottok alvorlige trusler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenkte Aker og Kjell Inge Røkke for å ha drevet ulovlig avlytting av fondsforvaltningsselskapet Odin i forbindelse med oppkjøpet av Kværner i 2001, melder TV 2.

TV-kanalen har fått tilgang til en hemmelig politirapport som viser dette, men etter at TV 2 begynte å jobbe med saken trakk politiet, ifølge TV 2, tilbake påstandene mot Røkke og Aker.

I tillegg har ansatte både i politiet og TV 2 mottatt alvorlige trusler.

I den hemmeligstemplede rapporten, utarbeidet av strategisk stab ved Oslo politidistrikt, står det blant annet å lese at «sentrale personer i Odin mistenkte at motparten ved Aker og Kjell Inge Røkke hadde tilgang på sensitiv informasjon gjennom bruk av ulovlige metoder».

I rapporten heter det videre at «undersøkelsene som ble foretatt i etterkant av hendelsen mot Odin avdekket at denne operasjonen ble utført med innleid personell fra de engelske spesialstyrkene (SAS)».

Mandag ville ikke politiet kommentere påstandene om utenlandske elitesoldater.

Aker uforstående

Ledelsen i Aker Kværner stiller seg uforstående til påstandene om avlytting, samtidig som politiet trekker tilbake mistanken mot Aker.

BLE MISTENKT: Politiet mistenkte Aker og Kjell Inge Røkke for å ha drevet ulovlig avlytting av fondsforvaltningsselskapet Odin i forbindelse med oppkjøpet av Kværner i 2001, melder TV 2. Foto: Scanpix
BLE MISTENKT: Politiet mistenkte Aker og Kjell Inge Røkke for å ha drevet ulovlig avlytting av fondsforvaltningsselskapet Odin i forbindelse med oppkjøpet av Kværner i 2001, melder TV 2. Foto: Scanpix Vis mer

Politiet sier i dag at det ikke er grunnlag for å tro at Odin fikk bekreftet eventuelle mistanke om uregelmessigheter, eller at det i denne forbindelse har vært mistanke mot noe konkret selskap eller personer.

Alvorlige trusler

Saken slutter imidlertid ikke der. Ifølge TV 2 har noen ønsket å stoppe historien med alle midler.

Politiet får flere oppringninger fra det som beskrives som et farlig miljø. En ukjent mann kommer med trusler mot tjenestemennene som har utarbeidet politirapporten. I tillegg mottar politiet trusler mot reporterne i TV 2 som har jobbet med saken.

Politiet anså truslene som så alvorlige at TV 2-ledelsen ble innkalt til møte hos visepolitimesteren for å bli orientert om truslene og ble samtidig tilbudt assistanse fra politiet.

Politiet har allerede satt i verk beskyttelsestiltak for sine egne tjenestemenn og har umiddelbart stoppet etterretningsarbeidet i sikkerhetsbransjen fordi de frykter for liv og helse til tjenestemennene og deres familier.

(NTB)