Hevder russisk helikopter ble skutt ned inne i Syria

Da det lette etter de savnede pilotene langs Tyrkias grenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): NATO har nå krisemøte etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly på grensa til Syria i dag. 

Den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder i tillegg at et russisk helikopter i dag ble skutt ned og ødelagt av en syrisk opprørsgruppe.

- Måtte nødlande Ifølge SOHR, som følger utviklingen på alle fronter i Syria gjennom en rekke ulike kilder, hevder helikopteret ble beskutt og tvunget til å nødlande i Latakia. Etter det landet, ble det beskutt av en rakett, hevder gruppa. Rami Abdulrahman fra SOHR sier minst ti personer var om bord på helikopteret da det landet, men at de ble evakuert før missilet traff helikopteret.

Reuters har prøvd å få informasjonen bekreftet av russiske myndigheter, uten hell. En video som verserer på nettet hevder å vise det russiske helikopteret bli sprengt i filler, men som flere andre videoer i dag, er det ikke klart om den er fra i dag - eller fra tidligere kamphandlinger i Syria.

BLE SKUTT NED: Flyet styrtet i et område som kalles Turkmen-fjellet i Hatay-provinsen, ikke langt fra kysten. Helikoperet skal ifølge SOHR ha blitt beskutt i Latakia.
BLE SKUTT NED: Flyet styrtet i et område som kalles Turkmen-fjellet i Hatay-provinsen, ikke langt fra kysten. Helikoperet skal ifølge SOHR ha blitt beskutt i Latakia. Vis mer

Det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan skrev tidligere i dag at russiske militærhelikopter var inne i Syria og lette etter de skadede pilotene.

Ga flere advarsler Det russiske kampflyet ble i dag skutt ned på grensa mellom Syria og Tyrkia. Tyrkia sier de advarte de russiske pilotene om at de var inne i tyrkisk luftrom hele ti ganger før de skjøt ned flyet. Men Russland hevder flyet var i syrisk luftrom.

Russlands president, Vladimir Putin uttalte tirsdag at flyet ble skutt ned over Syria, fire kilometer fra den syriske grensen.

- Vi er dolket i ryggen av noen som står i ledtog med terrorister, sa han.

- Jeg kan ikke kalle det som har skjedd i dag for noe annet, sa Putin.

UENIGE OM LUFTROM:  Med dette bildet mener Tyrkia de kan bevise at flyet krenket deres luftrom
Russland er uenig, og mener flyet ble skutt ned fire kilometer fra den tyrkiske grensa.  Foto: Turkish Armed Forces
UENIGE OM LUFTROM: Med dette bildet mener Tyrkia de kan bevise at flyet krenket deres luftrom Russland er uenig, og mener flyet ble skutt ned fire kilometer fra den tyrkiske grensa. Foto: Turkish Armed Forces Vis mer