Hevder russisk helikopter ble skutt ned inne i Syria

Da det lette etter de savnede pilotene langs Tyrkias grenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NATO har nå krisemøte etter at Tyrkia skjøt ned et russisk kampfly på grensa til Syria i dag. 

Den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder i tillegg at et russisk helikopter i dag ble skutt ned og ødelagt av en syrisk opprørsgruppe.

- Måtte nødlande Ifølge SOHR, som følger utviklingen på alle fronter i Syria gjennom en rekke ulike kilder, hevder helikopteret ble beskutt og tvunget til å nødlande i Latakia. Etter det landet, ble det beskutt av en rakett, hevder gruppa. Rami Abdulrahman fra SOHR sier minst ti personer var om bord på helikopteret da det landet, men at de ble evakuert før missilet traff helikopteret.

Reuters har prøvd å få informasjonen bekreftet av russiske myndigheter, uten hell. En video som verserer på nettet hevder å vise det russiske helikopteret bli sprengt i filler, men som flere andre videoer i dag, er det ikke klart om den er fra i dag - eller fra tidligere kamphandlinger i Syria.

Det tyrkiske nyhetsbyrået Dogan skrev tidligere i dag at russiske militærhelikopter var inne i Syria og lette etter de skadede pilotene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer