Hevder Russland testet «gigantisk atomtorpedo» i stand til å lage flodbølge 500 meter høy

«Ocean Multipurpose System Satus-6» omtales av blant andre BBC. Lukkede kilder i Pentagon sier våpensystemet nettopp ble testet i Kvitsjøen eller øst i Barentshavet.

UTVIKLER HØYTEKNOLOGISKE VÅPEN: Vladimir Putin skal ha testet sine nye supermissiler under vann i Kvitsjøen eller øst i Barentshavet for kort tid siden. Foto: REUTERS/Alexander Zemlianichenko/Pool TPX IMAGES OF THE DAY
UTVIKLER HØYTEKNOLOGISKE VÅPEN: Vladimir Putin skal ha testet sine nye supermissiler under vann i Kvitsjøen eller øst i Barentshavet for kort tid siden. Foto: REUTERS/Alexander Zemlianichenko/Pool TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge The Washington Free Beacon skal Russland ha testet et revolusjonerende våpensystem i Arktis 27. november i år. Nettstedet har lukkede kilder i Pentagon som bekreftet våpentesten.

Våpenet som ble testet omtales som «Ocean Multipurpose System Satus-6» og er i stand til å bære store stridshoder med kjernekraft, ifølge The Independent Barents Observer.

Våpenet russerne omtales som en undervannsmissil med en rekkevidde på 10 000 kilometer. Missilen skal være i stand til å dykke 1000 meter under vannoverflaten, og utvikles som et svar på amerikanernes anti-rakettsystemer, blir det hevdet.

Gigantisk torpedo

«Ocean Multipurpose System Satus-6» er også omtalt av BBC et år tilbake som en «gigantisk atomtorpedo».

«Den designet til å ødelegge viktig økonomisk infrastruktur hos fienden i kystområder og ha en garantert knusende effekt på landet ved å forårsake store radioaktive områder», sto det i våpenbeskrivelsen den britiske statskanalen fikk fatt i den gang.

Nå hevder altså kilder i Pentagon at det var nettopp denne «gigantiske atomtorpedoen» russerne testet i slutten av november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer