Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder Salahuddin Khorasani sto bak påskeangrepet i Lahore

Truer med flere angrep på kristne i Pakistan.

 SELVMORDSBOMBER: Salahuddin Khorasani skal ha stått bak bombeaksjonen som tok livet av 72 mennesker i en familiepark i Lahore første påskedag, hevder gruppa som har tatt ansvar for angrepet. Foto: Facebook
SELVMORDSBOMBER: Salahuddin Khorasani skal ha stått bak bombeaksjonen som tok livet av 72 mennesker i en familiepark i Lahore første påskedag, hevder gruppa som har tatt ansvar for angrepet. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jamaat-ul-Ahrar, en utbrytergruppe av Taliban i Pakistan, tok på seg ansvaret for bombeangrepet der 72 mennesker i forrige uke ble drept og over 300 såret i en park i Lahore i Pakistan.

Gruppa opplyste at målet for terroren var kristne som var samlet på lekeplassen i anledningen første påskedag, men flesteparten av de drepte var muslimer, opplyste politiet dagen etter angrepet, ifølge NTB.

Identiteten til selvmordsbomberen har til nå vært ukjent, men Jamaat-ul-Ahrar hevder nå at det var Salahuddin Khorasani som sto bak angrepet, skriver Geo news.

Fikk trening i Afghanistan Det er foreløpig ukjent hvor i landet Khorasani kommer fra, og om det var hans faktiske navn, men til NBC News har Jamaat-ul-Ahrar gitt detaljer om treningen hans.

Gruppas talsmann, Ehsanullah Ehsan, sier til kanalen at Khorasani tilegnet seg militær trening i Nangarhar-provinsen i Afghanistan, der blant annet terrorgruppa IS i drøyt ett år har hatt et nærvær.

- Etter treningen ble han fraktet til Punjab-provinsen i Pakistan for å gjennomføre et selvmordsangrep mot en viktig posisjon, sier Ehsan til kanalen.

Denne viktige posisjonen talsmannen refererer til var en fornøyelsespark barnefamilier pleide å besøke.

Siden desember har gruppen utført fem store angrep i Pakistan, og gruppas talsmann truer med enda flere angrep mot kristne og andre religiøse minoriteter, ifølge NBC.

Lover å ta opp kampen Pakistans statsminister Nawaz Sharif gikk etter angrepet ut og lovet at myndighetene skulle ta opp kampen mot terroristene og ikke stanse før terrortrusselen er fjernet, men Ehsan håner uttalelsene.

- Nawaz Sharif bare gjentar seg selv. Det er bare falske forsikringer, skriver talsmannen i en Twitter-melding, ifølge NTB.

- Sharif vet at krigen har nådd dørterskelen hans. Vi skal vinne denne krigen, står det videre.

Etter angrepet har den pakistanske hæren gått til aksjon over hele Punjab-provinsen og anholdt rundt 350 personer som ifølge pakistanske kilder mistenkes for å ha forbindelse til ekstremistiske islamister.

Det har ikke vært noen informasjon om de pågrepne hadde noen forbindelse til angrepet som var det blodigste i Pakistan siden desember 2014, da 134 skolebarn ble drept i en massakre i Peshawar.