Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder seksuell trakassering er utbredt i Ap

Lederen for Arbeiderpartiets kvinnenettverk i Oslo, Torunn Kanutte Husvik, mener jenteflertallet har opplevd trakassering.

VANLIG:  Torunn Kanutte Husvik mener seksuell trakassering er vanlig innad i Arbeiderpartiet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
VANLIG: Torunn Kanutte Husvik mener seksuell trakassering er vanlig innad i Arbeiderpartiet. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flertallet av jentene jeg kjenner i Arbeiderpartiet har opplevd seksuell trakassering eller at menn gjør bevisste eller ubevisste forsøk på å misbruke sin makt, sier hun til Dagsavisen.

Husvik tar et kraftig oppgjør med det hun beskriver som en ukultur og krever bedre skolering av menn med makt i Ap.

- Menn misbruker ikke alltid sine lederposisjoner, men når vi summerer opp ser vi at det er en ukultur til stede som vi har latt passere, sier hun.

Forholdene i andre partier er neppe stort bedre, tror Husvik.

- Arbeiderpartiet er ikke unikt i denne sammenheng. Men vi må ta dette på alvor og bli flinkere til å forebygge trakassering og overgrep, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!