ÅSTEDET: På parkeringsplassen utenfor denne kafeen i Beograd fant tragedien sted. Her skal de to ofrene først ha sovnet i en bil, før det på morgenkvisten oppsto en krangel. Foto: Fra kafeens hjemmeside
ÅSTEDET: På parkeringsplassen utenfor denne kafeen i Beograd fant tragedien sted. Her skal de to ofrene først ha sovnet i en bil, før det på morgenkvisten oppsto en krangel. Foto: Fra kafeens hjemmesideVis mer

Hevder serber (25) skjøt nordmann (27) i hodet og ropte i panikk: - Jeg ville ikke gjøre det

Serber (25) sa unnskyld i retten, før han ble varetektsfengslet - siktet for drapsforsøk på en nordmann om morgenen første nyttårsdag.

- Jeg beklager. Jeg mente ikke å såre noen.

Det sa den 25 år gamle serberen som er siktet for drapsforsøk, da han ble framstilt for varetektsfengsling i Beograd i går. Han ble varetektsfengslet for opp til 30 dager, ifølge serbiske medier.

Det var ved 0715-tida om morgenen første nyttårsdag, at han skal ha skutt en norsk-serbisk 27-åring i hodet. Han ligger på sykehus, og siste oppdatering fra sykehuset i går tilsa at han fortsatt var kritisk skadd.

- Kranglet om dame

Hendelsen fant sted på en parkeringsplass utenfor en stengt kafé i området Ada Huja i Beograd.

Ifølge serbiske medier lørdag skal nordmannen og en 21 år gammel kvinne ha vært på nyttårsfest, før de gikk og satte seg i bilen der de sovnet.

De skal først ha våknet ved 04-tida, før de sovnet igjen og våknet rundt klokka 07 av at den nå drapsforsøkssiktede serberen hadde kommet til. Han skal ha spurt om en nøkkel – hvorpå det skal ha oppstått en krangel mellom nordmannen og den serbiske 27-åringen.

En serbisk avis melder at krangelen skal ha vært om kvinnen som satt med nordmannen i bilen.

Fikk panikk

Etter en kort krangel skal serberen ha gått til en annen bil, hentet en pistol og skutt nordmannen i hodet. Kula gikk så videre til den 21 år gamle kvinnen, og traff henne i brystet så hun ble lettere skadd.

Etter at han avfyrte skuddet skal serberen ha gått rundt på parkeringsplassen, i sjokk og panikk. Kvinnen forklarte til politiet at han ropte:

- Jeg ville ikke gjøre det, jeg ville ikke gjøre det.

Serberen tok så kvinnen med seg mot hennes vilje og kjørte av gårde. I løpet av et flere timer langt mareritt skal hun blant annet ha blitt forsøkt voldtatt på et billig hotell i Beograd.

Det er ikke kjent om 25-åringen erkjenner straffskyld.