Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder serber snakker usant i Dagblad-intervju

Det bosniske nyhetsmagasinet Slobodna Bosna hevder fredag i en artikkel at serberen Milorad Pelemis snakker usant i et intervju med Dagbladet tidligere denne uka.

-SNAKKER USANT: Det bosniske nyhetsmagasinet hevder Milorad Pelemis snakker usant i et intervju med Dagbladet tidligere denne uka.
foto: Blic
-SNAKKER USANT: Det bosniske nyhetsmagasinet hevder Milorad Pelemis snakker usant i et intervju med Dagbladet tidligere denne uka. foto: Blic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsmagasinet skrev for en uke siden at Milorad Pelemis kunne være serberen som Anders Behring Breivik møtte i Liberia i april 2002. Til Dagbladet sa Pelemis at han ikke hadde vært utenfor Serbia siden 2001, og at han ikke hadde hatt pass siden da.

Ifølge nyhetsmagasinet, som selv viser til anonyme kilder, er dette usant. Pelemis skal ha hatt flere pass, og han skal ha vært utenlands, hevder magasinet.

Samtidig skriver magasinet at Pelemis skal ha kommet med drapstrusler mot en annen, tidligere serbisk paramilitær ved navn Jugoslav Petrusic. Slobodna Bosna skriver at truslene skyldes at Petrusic for kort tid siden vitnet i en Srebrenica-rettssak i Sarajevo.

Samme Petrusic sier ifølge Slobodna Bosnas kilde at Breivik ikke har møtt noen serber og at han skal være villig til å komme til Oslo for å vitne om dette.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!