Hevder seriemorderen innrømmet å ha drept 18 personer på undergrunnen og at politiet holdt det hemmelig

Dømt for tre drap.

ANKLAGER POLITIET FOR HEMMELIGHOLD: Den tidligere politietterforskeren Geoff Platt hevder i sin bok «The London Underground Serial Killer» at politiet visste at Kiernan Kelly innrømmet å ha drept en rekke personer på undergrunnsbanen i London på 1970-tallet. Det skriver The Telegraph.  Foto:Bølstad/Geir.Dagbladet.
ANKLAGER POLITIET FOR HEMMELIGHOLD: Den tidligere politietterforskeren Geoff Platt hevder i sin bok «The London Underground Serial Killer» at politiet visste at Kiernan Kelly innrømmet å ha drept en rekke personer på undergrunnsbanen i London på 1970-tallet. Det skriver The Telegraph. Foto:Bølstad/Geir.Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den tidligere politietterforskeren Geoff Platt hevder i sin bok «The London Underground Serial Killer» at politiet visste at Kiernan Kelly innrømmet å ha drept en rekke personer på undergrunnsbanen i London på 1970-tallet. Det skriver The Telegraph.

Likevel skal de ha holdt det hemmelig for å unngå panikk blant de flere hundre tusen som daglig bruker undergrunnen.

Tallene varierer noe. The Independent mener det er snakk om 18 drap mens The Mirror hevder han innrømmet 16 togdrap. I tillegg er Kelly dømt for tre andre mord.

Dømt for tre drap I 1984 arresterte politiet Kelly etter at han deltok i et ran. Mens han satt i fengselscella drepte han vedkommende han delte rom med - William Boyd.

Han ble deretter ført til nye avhør, og det er her Platt hevder at Kelly innrømmet å ha dyttet en rekke personer foran tog på byens undergrunnsbane på 1970-tallet. Hovedsakelig skal det ha vært på ruten «Northern Line».

Platt legger også til at han først tenkte at morderen skrøt på seg udådene, men fant etter hvert ut at en rekke mennesker hadde hoppet fra stasjonsplatformer i det aktuelle tidsrommet. Kelly var på flere av åstedene.

Platt skriver også at hans overordnede nektet å offentliggjøre saken.

Kelly ble dømt for å ha drept Boyd på cella. Han ble også dømt for drapene på Hector Fisher i 1975 og Maurice Weighly i 1977-

- Klar over påstandene Scotland Yard har henvist forespørsler om saken videre til transportpolitiet. En talsmann for disse sa til Independent at det er vanskelig å verifisere påstandene.

- Vi er klar over påstandene som står i denne boka, men med tanke på hvor lenge det er siden disse drapene skal ha skjedd er det vanskelig å si noe mer uten konkret bevis.

De inviterer samtidig Platt til å dele eventuell informasjon han har om dødsfallene med dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer