Hevder skandalefarm hadde 99,9 prosent friske mink

I en kontroll utført av Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Minkfarmen i Eigersund som fikk besøk av dyrevernaksjonister i juli og oktober i år, hadde 99,9 prosent friske mink i en kontroll utført av Mattilsynet.

Minkfarmen har totalt 5000 dyr, og fire dager etter at Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs rettigheter tok seg inn på farmen, fant en lokal veterinær som var innkalt av oppdretteren, fem syke og skadde mink, skriver Stavanger Aftenblad.

De fem dyrene, som altså utgjør én promille av dyrene på farmen, ble luket ut og avlivet samme dag. Senere samme dag kom Mattilsynet på besøk.

- Av de fem avlivede dyrene hadde tre åpne sår i halerotpartiet, en var liten og utrivelig. Mens den femte hadde hatt skjelvinger og ristninger, et tydelig symptom på en nevrologisk lidelse, opplyser distriktssjef Ådne Iversen ved Mattilsynet i Dalane, Sirdal og Flekkefjord.

Iversen mener det er skuffende at enkelte oppdrettere lar dyr lide slik dyrevernaksjonistenes bilder viser, men sier at totalbildet av farmen var tilfredsstillende.

Informasjonsansvarlig Odd Harald Eidsmo i Dyrebeskyttelsen mener det er mulig at oppdretteren gjorde en opprydning på forhånd ettersom han var klar over at Mattilsynet ville komme på besøk.

(NTB)