Krigen i Ukraina

Hevder «slakteren av Mariupol» er avslørt

Over 600 ble drept da teateret i den nå russisk-okkuperte byen Mariupol ble bombet. En etterretningsgruppe hevder nå at de har avslørt hovedmannen bak angrepet.

- AVSLØRT: En gruppe ukrainske hackere har sammen med en etterretningsgruppe avslørt hvem som ga ordren om å bombe teateret i Mariupol, hevder de. Foto: Skjermdump / InformNapalm
- AVSLØRT: En gruppe ukrainske hackere har sammen med en etterretningsgruppe avslørt hvem som ga ordren om å bombe teateret i Mariupol, hevder de. Foto: Skjermdump / InformNapalm Vis mer
Publisert

InformNapalm, et frivillig initiativ som siden 2014 skal ha overvåket det russiske militærets aktivitet, hevder nå at de har inngående innsikt i livet til Sergej Atrosjtsjenko.

Han er obersten som ifølge dem skal ha gitt ordren om å bombe teateret i Mariupol - hvor flere sivile, deriblant barn, hadde søkt ly for angrepene.

Over 600 personer ble drept.

Fikk hjelp av kona

Informasjonen har de innhentet ved hjelp av ukrainske hackere fra gruppa Cyber Resistance, og kanskje mer overraskende: Offiserens kone.

De ukrainske hackerne utga seg for å være en russisk offiser, hevder de, og opprettet kontakt med Lilia Atrosjtsjenko. Etter å ha sett at kona angivelig likte å sende lettkledde bilder til mannen, eller «bildeoverraskelser» som de omtaler det som, bestemte hackerne seg for å utnytte dette.

De ble enige med kona om å lage en ny «overraskelse» til Atrosjtsjenko og de andre offiserene i regimentet hans. Lilia skal ha likt ideen, og organiserte en patriotisk fotoseanse på flyplassen. Alle konene skulle bære ektemennenes uniformsjakker og ta bilder for å sende til dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer