Hevder Sri Lanka har drept 1000 sivile

I regjeringshærens siste nådestøt mot Tamiltigrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Timer etter at myndighetenes frist løp ut, sier separatistbevegelsen at så mange som 1000 sivile er drept og 2300 er skadd i dagens angrep fra regjeringshæren.

Tamiltigrene fikk i går en 24 timers frist på å overgi seg, og dermed sette punktum for en borgerkrig som har pågått siden 1983.

Klokken 09.30 i morges var fristen ute, og den srilankiske hæren varslet at de ville rykke inn i det tamilskkontrollerte området nord for Mullaitivu på nordøstkysten av øya.

50 000 flyktetSrilankiske myndigheter sier at så mange som 50 000 sivile flyktet fra området i påvente av at kamphandlingene skulle starte.

- Vi vil bruke krigsmakt. Det er det beste alternativet, sa talsmann for regjeringshæren, Keheliya Rambukwella til nyhetsbyrået Reuters.

Nå hevder Tamiltigrene at 1000 sivile er drept i angrep mot den 17 kvadratmeter store kyststripen. Srilankiske myndigheter benekter disse tapstallene.

De sier de er i ferd med å ta seg inn i den tamilske sonen, og har klart å erobre to landsbyer.

På nettsiden TamilNet sier tamilene at områdene de fortsatt kontrollerer er overstrødd av lik. På nettsiden er det også publisert en video som viser døde. Det er imidlertid uklart nå opptaket er gjort, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer