Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder stefaren (64) rømte til Spania

Alvdal-mor (46) hevder stefaren (64) tok med seg videoutstyr fordi han var avslørt.

BILDEMAPPA: Denne permen med bilder har blitt forelagt de tiltalte i saken. Den inneholder svært rystende bilder av barna. Foto: Tomm W. Christiansen
BILDEMAPPA: Denne permen med bilder har blitt forelagt de tiltalte i saken. Den inneholder svært rystende bilder av barna. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Den overgrepstiltalte moren (46) ble tidligere i dag konfrontert av aktor, statsadvokat Iris Storås, om det massive bildematerialet som foreligger i overgrepssaken fra Alvdal.

Nå eksamineres kvinnen av sin forsvarer Steffen Brandstad, før de andre advokatene og bistandsadvokatene får ordet.

- Før han kom inn i bildet høsten 2003 var det svært lite rus, sa kvinnen.

- Episode to uker før Under sin forklaring i går beskrev hun at det var mye festing i huset og i en campingvogn utenfor etter at stefaren (64) flyttet inn. Hun forklarte at hun til slutt fikk et alkoholproblem og at hun ikke klarte å slutte og drikke før hun ble pågrepet i oktober 2008.

Moren hevder stefaren var alene med både datteren og sønnen flere ganger. I 2007 flyttet 64-åringen til Spania.

- Cirka to uker før han dro fortalte sønnen min meg noe stefaren hadde gjort noe mot han. Jeg tok det opp med stefar, men han sa han ikke forsto hva jeg snakket om, hevdet hun i retten.

Plutselig en dag dro stefaren fra huset. Ifølge kvinnen forklarte han at han skulle til Oslo for å selge noe utstyr, men han kom ikke tilbake.

- Jeg fikk aldri noen signaler om at han skulle bli borte for godt, sa 46-åringen.

- Om hans reise. Følte du at han rømte fra noe? spurte advokat Brandstad.

- Ja.

- Hvorfor?

- Jeg fikk en følelse av at han hadde vært borti sønnen på en måte, hevdet hun i retten.

- Ville vekk Stefaren selv hevder han dro av helseårsaker og at han ville komme seg vekk fra huset på grunn av alt som skjedde i hjemmet.

- Han skulle komme tilbake en søndag, men gjorde ikke det. Han tok ikke med seg sakene sine bortsett fra redigeringsutstyr og diverse kameraer, sa moren i går.

Etter en stund oppdaget hun at det stod en film i det ene kameraet han hadde etterlatt. I retten sa hun filmen viste en episode der stefaren forgriper seg på hennes datter.

- Jeg fikk helt sjokk. Hadde jeg visst at han forgrep seg på ungen min, ville jeg anmeldt ham og kasta han ut, sa moren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling