-MORSOM GREIE: Jimmie Åkesson nekter selv for at han ville gjøre narr av Mona Sahlin. Foto: nyheter24.se / Privat
-MORSOM GREIE: Jimmie Åkesson nekter selv for at han ville gjøre narr av Mona Sahlin. Foto: nyheter24.se / PrivatVis mer

Hevder Sverigedemokratenes leder gjør narr av Mona Sahlin på dette bildet

Svensk avis publiserer bilder hvor Jimmie Åkesson poserer med en eske Toblerone. - Var en morsom greie, sier Åkesson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge svenske Nyheter24 viser bilder de publiserte i dag hvordan Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson håner Socialdemokraternas tidligere leder Mona Sahlin.

På bildet, som skal ha blitt tatt noen måneder før valget i 2010, har Åkesson en eske med sjokoladen Toblerone i hånda. Han har også på seg en langhåret parykk, en lue og solbriller.

I oktober 1995 kom det fram at Sahlin, under sin tid som arbeidsminister fra 1990-1991, ved flere tilfeller brukte statens penger til egne utgifter.

Sahlin leide biler til privat bruk, tok ut kontanter og kjøpte en rekke varer, deriblant to sjokolader av merket Toblerone, noe som førte til at saken fikk navnet «Tobleroneskandalen».

- Morsom greie Overfor svenske Expressen avviser Åkesson at han hadde til hensikt å gjøre narr av Sahlin.

- Jeg var der i en privat sammenheng, det var en morsom greie, helt enkelt, sier Åkesson etter at bildet skapte debatt i svenske medier mandag.

- Jeg fikk en sjokolade i gave, og de ville ta et bilde av meg med gaven. Rarere enn det var det ikke da. Jeg lånte løshår av en jente som var i selskapet. Kajal hadde jeg nok også tror jeg. Og luene delte de ut på den her båten, så det var nok derifra den kom.

Åkesson innrømmer likevel at bildene ikke passer seg på trykk i avisene.

- I et privat fotoalbum synes jeg det er et ganske morsomt bilde, med tanke på hvordan jeg ser ut. Men i avisa er det ikke like kult når man samtidig er partileder.

- Ikke fylletur Da Nyheter24 publiserte bildene mandag var overskriften «Her fyllehåner Jimmie Åkesson Mona Sahlin». Linus Bylund, Åkessons pressetalsmann, hevder imidlertid at Åkesson var helt edru da bildet ble tatt.

- Jeg vet ikke eksakt hva som skjedde, men det var ingen fyllereise. Absolutt ikke. Han hadde muligens tatt noen pils til lunsj, sier Bylund til Expressen.

Han hevder også at personen som ga Åkesson sjokoladen ikke er en partifelle, og at det var denne personen som tok bildet.

- Jimmie har ikke den stilen, at han håner noen. Det verste han har sagt er vel at «Sahlin er vår beste valgmedarbeider».

«TOBLERONESAKANDALEN:» I 1995 kom det fram at Mona Sahlin brukte av statens penger på seg selv da hun var arbeidsminister. Blant tingene hun kjøpte var to sjokolader av merket Toblerone. Foto: Roger Vikström
«TOBLERONESAKANDALEN:» I 1995 kom det fram at Mona Sahlin brukte av statens penger på seg selv da hun var arbeidsminister. Blant tingene hun kjøpte var to sjokolader av merket Toblerone. Foto: Roger Vikström Vis mer