Hevder syriske styrker har gått inn i Libanon

Skal ha ødelagt hus og skutt på libanesisk side.

SKAL HA KRYSSET GRENSEN: Syriske styrker, her avbildet i den nordvestlige byen Idib i februar, skalha krysset grensen til Libanon. Foto: AP
SKAL HA KRYSSET GRENSEN: Syriske styrker, her avbildet i den nordvestlige byen Idib i februar, skalha krysset grensen til Libanon. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske styrker har gått inn i Libanon der de har ødelagt hus og støtt sammen med syriske opprørsgrupper, opplyser øyenvitner.

- Flere enn 35 syriske regjeringssoldater krysset grensen og begynte å ødelegge bygninger, forteller Abu Ahmed, som bor i en landsby i det libanesiske fjellområdet al-Qaa, tirsdag.

En annen innbygger sier soldatene, som kom i pansrede kjøretøyer, skjøt rakettdrevne granater mot opprørere. Det ble også meldt om intens skyting i området.

Nå bekrefter også offisielle kilder i Libanon at Syriske styrker har tatt kampene over til Libanon.

Ifølge AP er det en militærkilde og en politikilde som bekrefter de syriske styrkenes kamphandlinger på Libanesisk side av grensakryssing av grensa.

Sammenstøtene på syrisk side skal ha startet tirsdag etterimiddag i Mashareaa al-Qaa-området. Begge de offisielle kildene sier at det er blitt avfyrt skudd mot libanesisk side, men sier at tropper ikke har krysset grensen til Libanon.