TALIBAN HAR IKKE KOMMENTERT: Afghanske regjeringskilder hevder at Talibans leder, mulla Omar, er død, ifølge BBC. Foto: NTB Scanpix
TALIBAN HAR IKKE KOMMENTERT: Afghanske regjeringskilder hevder at Talibans leder, mulla Omar, er død, ifølge BBC. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hevder Taliban-leder mulla Omar er død

Taliban har ikke kommentert opplysningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Afghanske regjeringskilder hevder overfor BBC at Talibans leder mulla Omar er død.

Taliban har ikke kommentert opplysningen ennå.

Ifølge kildene skal lederen ha dødd for to eller tre år siden.

Har startet etterforskning BBC skriver også at en talsmann for Taliban har vært i kontakt med kanalen, og har opplyst om at de vil komme med en uttalelse innen kort tid.

En talsperson for den afghanske presidenten Ashraf Ghani, Sayed Zafar Hashemi, sa ifølge kanalen på en pressekonferanse i dag at myndighetene når prøver å bekrefte rapportene.

- Så snart vi får mer informasjon skal media og menneskene i Afghanistan få vite om det, sa han.

Flere påstander tidligere Det har flere ganger tidligere blitt rapportert om at mulla Omar er død. Dette er likevel første gangen at kilder i den Afghanske regjeringa bekrefter dødsfallet, ifølge BBC.

Da påstander om hans død dukket opp i 2011, gikk Taliban ut og avviste ryktene.

- Han er i live og i god behold i Afghanistan. Vi avviser disse grunnløse påstandene om at mulla Mohammad Omar har blitt drept, sa Talibans talsperson i Afghanistan, Zabihullah Mujahid, til nyhetsbyrået Reuters da.

Mystisk leder Lederen har vært på flukt siden den USA-ledete invasjonen i 2001, på grunn av hans kobling til al-Qaeda-leder Osama Bin Laden. Amerikanerne har satt prisen for hans hode til 10 millioner dollar, eller rundt 60 millioner kroner.

Det er mye mystikk rundt lederen som mistet et øye i krigen mot Sovjetunionen. Han har bare latt seg fotografere noen få ganger, og lar sjelden høre fra seg.

Taliban har likevel gitt ut noen uttalelser som angivelig skulle være fra ham de siste årene. 

WANTED: FBI har offentliggjort dette bildet av lederen. Foto: NTB Scanpix
WANTED: FBI har offentliggjort dette bildet av lederen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram