FORDØMMER ANGREP: Den afghanske presidenten ,Hamid Karzai, mener at NATO har drept ti sivile personer i et luftangrep. Ifølge NATO skal ingen sivile ha blitt skadet. Her er Karzai sammen med President Obama under hans besøk i Afghanistan. Foto: AP Photo/Charles Dharapak
FORDØMMER ANGREP: Den afghanske presidenten ,Hamid Karzai, mener at NATO har drept ti sivile personer i et luftangrep. Ifølge NATO skal ingen sivile ha blitt skadet. Her er Karzai sammen med President Obama under hans besøk i Afghanistan. Foto: AP Photo/Charles DharapakVis mer

Hevder ti afghanske valgarbeidere er drept i luftangrep

Ifølge den afghanske presidenten ble ti av hans arbeidere drept av NATO, men ifølge Nato ble ingen sivile skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ti sivile afghanske personer har blitt angrepet og drept i et luftangrep utført av NATO i den nordlige delen av Afghanistan, ifølge den Afghanske presidenten Hamid Karzai.

Fordømmer angrepet Presidenten, har ifølge SkyNews, gått ut offentlig og fordømt angrepet hvor ti personer døde. Personene skal ha jobbet med presidentens valgkampanje for valget som er i neste måned.

Ifølge Nato er ikke de drepte sivile, men opprørere. Nato er klar over presidentens påstander og vil nå sette i gang en etterforskning, ifølge SkyNews.

USAs forsvarsminister på besøk Nyheten om luftangrepet sammenfalt med den amerikanske forsvarsministeren, Robert Gates', ankomst i Kabul.

Tap av sivile som følge av at utenlandske styrker har jaktet på militante opprørere har vært en stor kilde til spenning mellom Karzai og hans vestlige støttespillere.

Den amerikanske forsvarsministeren er i Kabul for å møte sjefen for Nato og Usa's styrker i Afghanistan, General David Petraeus, samt den amerikanske ambassadøren Karl Eikenberry. I tillegg skal forsvarsministeren besøke de amerikanske styrkene.

Rettet mot millitant opprører I en uttalelse fra presidenten står det skrevet at: "Presidenten i den Islamske republikken Afghanistan førdømmer dette luftangrepet kraftig".

På samme tid kom en uttalelse fra den Nato-ledete internasjonale sikkerhetsstyrken om at luftangrepet var mot et ledende medlem i den millitante gruppen "Islamic Movement of Uzbekistan"

"Vi er klar over anklagelsene om at dette angrepet førte til sivile tap, og vi vil gjøre vårt beste for å komme til bunns i disse anklagene", skriver General David Garza i uttalelsen." Jeg er sikker på at angrepet bare traff den personen vi hadde satt vårt mål på, etter å ha fulgt aktiviteten hans i flere dager".