Hevder Trump deltok på hysj­pengemøte

Donald Trump deltok i 2015 på et møte med en medietopp der de la planer for hvordan han skulle beskyttes mot skadelige artikler i valgkampen, skriver CNN.

HYSJ: USAs president Donald Trump skal ifølge kilder med kjennskap til saken ha deltatt på et møte med avistoppen David Pecker, der de diskuterte hvordan Trump kunne beskyttes mot negative artikler. Foto: Brian Snyder / Retuers / NTB Scanpix
HYSJ: USAs president Donald Trump skal ifølge kilder med kjennskap til saken ha deltatt på et møte med avistoppen David Pecker, der de diskuterte hvordan Trump kunne beskyttes mot negative artikler. Foto: Brian Snyder / Retuers / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I over to tiår kunne den amerikanske presidenten regne med støtte fra sin nære venn David Pecker, styreformann i American Media Inc. (AMI), selskapet som blant annet eier tabloidavisa National Enquirer.

Det kan han ikke lengre.

I frykt for å bli tiltalt for forbrytelser, har Pecker sagt seg villig til å samarbeide med føderale etterforskere som ser nærmere på utbetalinger som ble gjort for å stilne negative historier om Trump.

Innrømmer hysjpenger

Onsdag offentliggjorde påtalemyndigheten rettsdokumenter som tyder på at dette samarbeidet har båret frukter.

AMI har erkjent at de har utbetalt 150 000 dollar i «hysjpenger» til tidligere Playboy-modell Karen McDougal, som i løpet av valgkampen hadde planer om å gå ut med påstander om at hun hadde en affære med Trump.

Påtalemyndigheten har videre slått fast at utbetalingen ble gjort etter forespørsel fra Michael Cohen, Trumps daværende personlige advokat, som onsdag ble dømt til tre års fengsel.

Også Cohen har erkjent at han tilrettela for utbetaling av hysjpenger til McDougal og en annen, 130 000 dollar til pornostjernen Stormy Daniels, som også hevdet å ha hatt en affære med presidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer