Donald Trump:

Hevder Trump flytter hit

Avtroppende president Donald Trump kommer til å reise til Mar-a-Lago-klubben sin i Palm Beach i Florida allerede før Joe Biden blir tatt i ed, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Planen til Trump skal være å bo der permanent.

TRUMPS FERIESTED: President Donald Trump planlegger å flytte til Mar-a-Lago i Florida, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Her sammen med førstedame Melania Trump. Foto: AP/NTB.
TRUMPS FERIESTED: President Donald Trump planlegger å flytte til Mar-a-Lago i Florida, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Her sammen med førstedame Melania Trump. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps presidentperiode nærmer seg slutten, og om fem dager blir Joe Biden tatt i ed som USAs 46. president.

Det har hersket stor tvil rundt hva Donald Trump planlegger å gjøre i sin siste dager som president, og hvor han kommer til å oppholde seg.

Nyhetsbyrået Bloomberg skriver nå at Trump planlegger å reise til prakteiendommen sin Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida allerede før Joe Biden blir tatt i ed under en innsettelsesseremoni 20. januar.

- Flytter hit

Nyhetsbyrået viser til folk med kjennskap til saken, og skriver at Trump har som hensikt å bo på feriestedet sitt etter at hans presidentperiode er over.

Trump kommer også til å ta med seg flere av dem som har jobbet for ham i Det hvite hus, ifølge nyhetsbyrået.

Ukjent når han drar

Det er imidlertid ukjent hvilken dag Trump planlegger å reise fra Washington til Florida.

TRUMPS PRIVATE KLUBB:: Mar-a-Lago var et gigantisk herskapshus som Trump gjorde om til en privat klubb i Palm Beach. Foto: Jason Armond / Los Angeles Times / NTB.
TRUMPS PRIVATE KLUBB:: Mar-a-Lago var et gigantisk herskapshus som Trump gjorde om til en privat klubb i Palm Beach. Foto: Jason Armond / Los Angeles Times / NTB. Vis mer

Trump har allerede varslet at han ikke kommer til å delta på Bidens innsettelsesseremoni, noe som har vekket oppsikt da det er vanlig at den gjeldende presidenten stiller opp under arvtakerens innsettelsesseremoni.

- Til alle dere som spør, jeg kommer ikke til å gå i innsettelsen 20. januar, skrev Trump på Twitter i forrige uke.

Mar-a-Lago er ikke et ukjent sted for Trump, som har besøkt feriestedet sitt i Florida hyppig under sin presidentperiode. Det til tross for at hans nærmeste naboer har sendt inn en formell protest mot å få Trump som fulltidsnabo.

«Ikke ønsket»

STRAFF: Kommentator Marie Simonsen om hva en dom kan bety for Donald Trump. Vis mer

De nærmeste naboene sendte i desember i fjor et brev til lokale myndigheter i byen og også til Secret Service. Ifølge Washington Post skal beskjeden i brevet ha vært klar: De ønsker ikke Trump som nabo.

I brevet hevder naboene at Trump mistet retten til å bo i det gamle herskapshuset da han tidlig på 1990-tallet gjorde det om fra en privat residens til en privat klubb.

Protesten kan skapte trøbbel for Trump som nå altså skal ha planer om å flytte dit.

- Palm Beach har mange nydelige eiendommer til salgs, og vi er sikre på at president Trump vil finne en som tilfredsstiller hans behov, skrev advokat Reginald Stambaugh i brevet.

Avisa gjorde i desember en opptelling av hvor mange ganger Trump har besøkt Mar-a-Lago i løpet av presidentperioden. Ifølge avisa skal Trump ha vært der minst 30 ganger og tilbrakt minst 130 dager der.

- Har sendt invitasjon til Biden

SPILLER MYE: Donald Trump skal i løpet av fire år spilt like mye som Obama gjorde på åtte. Video: AP Vis mer

I tillegg til at Trump skal ha planer om å flytte til Florida skriver Bloomberg at Utenriksdepartementet i Washington har sendt en invitasjon til påtroppende president Joe Biden og kommende førstedame Jill Biden om å bo på «Blair House», som er den amerikanske presidentens offisielle gjestehus nær Det hvite hus, kvelden før innsettelsen.

Biden skal ha akseptert invitasjonen, og fortsetter med det en lang tradisjon som amerikanske presidenter har. Mange påtroppende presidenter har nemlig bodd i gjestehuset inntil de blir innsatt og kan flytte til Det hvite hus.

Innsettelsesseremonien finner sted bare to uker etter stormingen av Kongress-bygningen i Washington D.C. som har rystet USA til kjernen.

Mange mener nå Donald Trump må stå ansvarlig for det de mener var å «oppildne supporterne til opprør», og onsdag ble Trump stilt for riksrett for andre gang.

Presidentperioden hans er trolig ferdig før avgjørelsen kommer, men om han blir funnet skyldig kan han ikke stille som presidentkandidat en gang til.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer