UT MOT TRUMP: Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver, John Bolton, sier han vil dokumentere overtramp av president Donald Trump som kunne ført til riksrett. fOTO: REUTERS / Leah Millis / NTB scanpix
UT MOT TRUMP: Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver, John Bolton, sier han vil dokumentere overtramp av president Donald Trump som kunne ført til riksrett. fOTO: REUTERS / Leah Millis / NTB scanpix Vis mer

Tidligere sikkerhetsrådgiver John Bolton:

Hevder Trump har flere riksretts-overtramp

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Bolton hevder i ei ny bok at president Donald Trump har hatt flere overtramp som kunne ført til riksrett.

Publisert

Bolton trosser Det hvite hus og vil gi ut boka der han mener å dokumentere at det er flere overtramp enn Ukraina-saken som Trump kunne blitt stilt for riksrett for. Han sier også at alt Trump foretar seg i utenrikspolitikken er motivert av innenrikspolitikk.

- Det er vanskelig for meg å peke på en eneste Trump-avgjørelse av betydning i løpet av min tid som ikke var drevet av beregninger om gjenvalg, skriver Bolton i boka, ifølge forlaget.

Trumps advokater uttalte tidligere i år at store deler av innholdet i boka trolig er gradert informasjon så lenge Trump sitter som president.

Bolton forlot Trump-administrasjonen som følge av uenighet om Trumps politikk i Nord-Korea og Afghanistan. Han vitnet ikke mot Trump under riksrettssaken, og Bolton blir derfor kritisert for å heller ville selge bøker med informasjonen han sitter på.

Boka heter «The Room Where It Happened: A White House Memoir», og forlaget markedsfører den som boka Trump ikke vil at du skal lese.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer