Donald Trump:

Hevder Trump planlegger å ta hevn

Storavis hevder at Donald Trump planlegger å ta hevn på republikanerne som stemte for å stille ham for nok en riksrett, og med det dolket den tidligere presidenten i ryggen.

TRUMP: Storavisa The Washington Post skriver at Trump skal ha bedt personale om å undersøkelse stiftelsene av et nytt parti. En politisk journalist hevder derimot at disse planene er lagt bort. Foto: AP/NTB.
TRUMP: Storavisa The Washington Post skriver at Trump skal ha bedt personale om å undersøkelse stiftelsene av et nytt parti. En politisk journalist hevder derimot at disse planene er lagt bort. Foto: AP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump har flyttet inn på sin private klubb Mar-A-Lago på Palm Beach i Florida, og tilbrakt helga på golfbanen etter at han måtte forlate Det hvite hus tidligere denne uka.

Det er nå to uker til riksrettssaken mot Trump begynner, men allerede i dag ventes det at lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, vil sende riksrettstiltalen til Senatet.

Trump er tiltalt for å ha oppmuntret til «voldelige, dødelige, ødeleggende og undergravende handlinger» og for å ha «undergravd og forsøkt å hindre godkjenningen av resultatet av presidentvalget».

Selve riksrettssaken begynner derimot ikke før i uke seks, nærmere bestemt 8. februar. Bakgrunnen for det skal være at Trump og hans advokater skal få nok tid til å forberede seg.

Skal Trump bli dømt, trengs to tredels flertall i Senatet. Det forutsetter at 17 av de republikanske senatorene slutter seg til Demokratene. Blir han dømt får han ikke stille som presidentkandidat på nytt.

Hyret advokat

Politico skriver nå om hvordan Trump har begynt å se alvoret i den andre riksrettssaken mot ham.

Trump har blant annet hyret inn advokaten Butch Bowers i forbindelse med den kommende riksrettssaken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer