Donald Trump

Hevder Trump skjulte testresultat

Donald Trump blånekter for påstander fra sin tidligere stabssjef. - Fake news, skriver han.

EKS-PRESIDENT: Donald Trump avbildet i Ohio i sommer. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
EKS-PRESIDENT: Donald Trump avbildet i Ohio i sommer. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo Vis mer
Publisert

I ei ny bok hevder Donald Trumps siste stabssjef, Mark Meadows, at Trump testet positivt for corona bare tre dager før sin første debatt mot Joe Biden foran presidentvalget.

Kort tid etter debatten testet han positivt for corona og ble lagt inn på sykehus.

Den første positive testen har hittil blitt holdt skjult, hevder Meadows.

Det skriver The Guardian som har fått tilgang til boka.

- Ingenting hadde stoppet ham

Meadows skriver at Trump kort tid etter den første positive leverte en negativ test i forkant av debatten med Biden 29. september i fjor.

- Han visste han måtte levere en negativ test innenfor 72 timer før debatten, men ingenting hadde stoppet ham fra å gå ut på den scenen, skriver Meadows i boka ifølge The Guardian.

Det var 3. oktober i fjor at det ble bekreftet at Trump og hans kone Melania hadde testet positivt på covid-19. Kort tid seinere han ble lagt inn på sykehus.

- Fake news

Trump på sin side skriver i en pressemelding at Meadows påstander er fullstendig uten rot i virkeligheten.

- Historien om at jeg hadde covid-19 før, eller under, den første debatten er «fake news», skriver Trump.

- Faktisk viste en test at jeg ikke hadde covid før debatten, skriver ekspresidenten.

SIGNERTE: Tidligere president i USA, Donald Trump, skulle bare signere en baseball under kampen mellom Atlanta Braves og Houston Astros. Video: TikTok. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Flere oppdrag

Ifølge Meadows skal Trump ha testet positivt første gang allerede 26. september.

Da hadde Det hvite hus nylig holdt en seremoni for Amy Coney Barrett, som var nominert til dommer i høyesterett. Et arrangement som seinere har blitt omtalt som et supersprederarrangement.

Trump skal ha vært sliten og småforkjøla, men satte likevel kursen for et valgkamp-arrangement i Middletown i Pennsylvania.

Meadows informerte Trump om den positive testen etter at presidenten hadde dratt, men siden den testen ble gjort med en gammel modell ble det tatt en ny test. Den var negativ.

Tur utenfor sykehuset

Meadows, som selv var nærkontakt med Trump, ba alle andre om å holde avstand som om han var coronapositiv på Middletown-turen.

Stabssjefen hevder Trump tok den negative testen som et signal på at det var fritt fram, og at offentligheten ble aldri informert om den positive testen. Til tross for at han ifølge Meadow hadde åpenbare symptomer.

De neste dagene holdt Trump både pressekonferanser og utførte oppdrag som president, før han 29. september - tre dager etter den positive testen, møtte Biden til debatt.

3. oktober norsk tid kom en ny positiv prøve, og presidenten ble fraktet til sykehus.

Ifølge Meadows ble det gjort flere stunt på sykehuset for å vise Trump i en bedre fysisk tilstand enn hva tilfellet var. Trump var blant annet på kjøretur utenfor Walter Reed-sykehuset for å vinke til oppmøtte støttespillere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer