The Guardian:

Hevder Trump-topp var i hemmelige Wikileaks-møter - så kom e-post-skandalen

Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, var ifølge The Guardian i hemmelige møter med Wikileaks-grunnlegger Julian Assange i 2016. Måneder seinere dukket de hackede e-postene fra Demokratene opp.

HEMMELIGE MØTER: Wikileaks grunnlegger Julian Assange fotografert på en balkong utenfor Ecuadors ambassade i London. Nå melder The Guardian at han skal ha fått besøk av en av Donald Trumps viktigste rådgivere. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB Scanpix
HEMMELIGE MØTER: Wikileaks grunnlegger Julian Assange fotografert på en balkong utenfor Ecuadors ambassade i London. Nå melder The Guardian at han skal ha fått besøk av en av Donald Trumps viktigste rådgivere. Foto: Peter Nicholls / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort (69), er i trøbbel. I september ble det kjent at Manafort hadde gått med på å samarbeide med Robert Mueller, som etterforsker Russlands forsøk på å påvirke presidentvalget i 2016.

Ifølge ferske rettsdokumenter innsendt mandag mener Muellers kontor at Manafort gjentatte ganger har løyet til etterforskerne. Dersom retten er enig kan det skape enda større problemer for den tidligere Trump-toppen. Men mer om det seinere.

- Hemmelige møter

For om ikke Manaforts problemer allerede var store nok, melder The Guardian i kveld at Manafort hadde hemmelige møter med Wikileaks' grunnlegger Julian Assange i Ecuadors ambassade i London i 2013, 2015 og 2016.

Det siste av disse møtene skal ha funnet sted bare måneder før Wikileaks offentliggjorde et tusentall e-poster fra sentrale medlemmer av Demokratene. Avisa understreker imidlertid at det er uklart hvorfor Manafort møtte Assange.

Amerikansk etterretning mener at e-postene ble stjålet av russisk etterretning, gjennom et cyberangrep, før de ble publisert av Wikileaks. 13. juli i år bekreftet det amerikanske justisdepartementet at en storjury på Muellers anmodning har tiltalt tolv agenter fra den russiske militære etterretningstjenesten for blant annet det omtalte hackerangrepet av Demokratene før valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer