Hevder Trump-topper ba henne motarbeide Trump

Tidligere FN-ambassadør, Nikki Haley, hevder at to kolleger i Trump-administrasjonen, utenriksminister Rex Tillerson og stabssjef John F. Kelly, forsøkte å undergrave og ignorere USAs president for å «redde landet».

UENIGE: Daværende utenriksminister Rex Tillerson (t.v) sammen med president Donald Trump og daværende FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster
UENIGE: Daværende utenriksminister Rex Tillerson (t.v) sammen med president Donald Trump og daværende FN-ambassadør Nikki Haley. Foto: AP Photo/Carolyn Kaster Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Haley (47) er aktuell med boka «With All Due Respect». Der tegner hun, som mange før henne et dystert bilde av en dysfunksjonell administrasjon fylt av indre strid.

Tidligere utenriksminister Rex Tillerson og tidligere stabssjef John F. Kelly, skal ifølge Haley ha forsøkt å rekruttere henne til å undergrave president Donald Trump. Selv skal hun ha nektet å være med på dette.

- Redde landet

- Kelly og Tillerson betrodde seg til meg at når de motsatte seg presidenten, så var de ikke ulydige. De prøvde å redde landet. Det var deres beslutninger, ikke presidentens, som var i Amerikas beste interesse, sa de. Presidenten visste ikke hva han gjorde, skriver Haley, ifølge Washington Post, som har fått tilgang til en kopi av boka før den kommer ut tirsdag.

Haley hevder også at Tillerson sa at folk ville dø dersom Trump ikke ble holdt i sjakk.

I et intervju med CBS News utdyper hun.

- Vi gjør så godt vi kan for å redde landet, sa de. Vi trenger at du jobber sammen med oss og hjelper oss. Dette foregikk i over en time, forteller Haley og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer