SKAL KANSKJE SLUTTE: Ifølge CBS News planlegger Sarah Sanders å takke av fra Det hvite hus. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpix
SKAL KANSKJE SLUTTE: Ifølge CBS News planlegger Sarah Sanders å takke av fra Det hvite hus. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpixVis mer

Hevder Trumps pressesekretær skal slutte: - Vet de noe jeg ikke vet?

- Jeg elsker jobben min og det er en ære å jobbe for presidenten.

En av de mest profilerte personene i Donald Trumps administrasjon, pressesekretær Sarah Sanders, planlegger å forlate Det hvite hus, ifølge CBS News.

De skriver at Sanders skal ha informert flere av sine venner om at hun planlegger å slutten i jobben ved årsskiftet.

- Vet de noe jeg ikke vet?

Sanders skal ikke ha svart på CBS News' henvendelser, men i etterkant av at artikkelen om hennes avgang ble publisert, har hun gjort som sin sjef presidenten, og tatt til Twitter, for å kommentere saken.

Det kan kanskje framstå som et dementi, men hun skriver ikke eksplisitt at opplysningene ikke stemmer.

«Vet CBS noe jeg ikke vet om mine planer og min framtid? Jeg var i min datters barnehageavslutning da de kjørte saken om mine 'planer om å forlate Det hvite hus', uten å en gang ha snakket med meg. Jeg elsker jobben min og det er en ære å jobbe for presidenten», skriver Sanders.

CBS hevder også at Sanders nærmeste underordnede, visepressesekretær Raj Shah, også planlegger å gi seg.

Store omveltninger

I Sanders tid i Det hvite hus har det vært store omveltninger, spesielt i kommunikasjonsstaben.

Trump har hatt intet mindre enn fire kommunikasjonssjefer under sin tid i Det hvite hus. Tallet er faktisk fem, om man regner med Jason Miller, som to dager etter at han hadde blitt utpekt til å være Trumps kommunikasjonssjef, annonserte at han ikke kom til å ta stillingen.

Alt dette skjedde rundt jul i 2016, altså en snau måned for Trump inntok Det hvite hus.

Siden den gang har både Sean Spicer, Mike Dubke, Anthony Scaramucci, som for alvor lagde leven og overskrifter de 10 dagene han fikk i jobben, og Hope Hicks hatt jobben.

Hicks, den foreløpig siste i rekken, sa opp 28. februar i år. Hun er den som så langt har hatt kommunikasjonsjobben lengst, med 196 dager. Hennes etterfølger har så langt ikke blitt utpekt.

Tok over for Spicer

Sarah Sanders forgjenger i jobben som pressesekretær for presidenten var for øvrig Sean Spicer, som i to perioder vikarierte som kommunikasjonssjef, samtidig som han var pressesekretær.

Spicer trakk seg fra jobben i juli i fjor, angivelig på grunn av en uenighet angående den da nytilsatte kommunikasjonssjefen Anthony Scaramucci.

Sanders har vært en del av Trumps kommunikasjonsteam hele veien, er den yngste datteren til den tidligere republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee.