Hevder TV-kjendis måtte låne penger til husleie og bil

Trusselsiktet 36-åring framstilt for varetektsfengsling i dag. Ble løslatt av retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 36-åringen som er siktet for grove trusler mot en TV-kjendis har i dag gitt sin versjon av saken.

Han erkjente ikke straffskyld da han ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tinghus.

Tingretten fant ikke skjellig grunn til mistanke og løslater mannen.

Aktor påkjærte kjennelsen og ba om at siktede skulle bli sittende til lagmannsretten får behandlet saken. Forsvareren mente det var urimelig at mannen skulle sitte i varetekt i påsken. Dommeren samtykket med forsvareren og lot siktede slippe ut.
Siktelsen mot ham opprettholdes imidlertid.

36-åringen, som skal ha tilknytning til MC-miljøet, har forklart hvordan han og TV-personligheten første gang møttes via en bekjent i 2006 eller 2007. Etter hvert utviklet det seg et nært vennskap, og kjendisen skal blant annet ha vært gjest i familieselskaper hjemme hos den nå trusselsiktede.

- Var blakkFor et års tid tilbake skal TV-kjendisen ha gitt uttrykk for at han var blakk, og at han verken hadde bil eller råd til husleie. Den siktede tobarnsfaren har forklart at han ikke så noe galt i å hjelpe en kamerat, og lånte ham penger.

Problemene oppsto imidlertid etter hvert som kjendisen ba om å få låne stadig større pengebeløp. Til slutt dreide seg om et samlet lånebeløp på mellom 60 000 og 90 000 kroner, ifølge siktedes forklaring.

Den siktede skal også ha hjulpet den kjente TV-personligheten med å skaffe seg bil. En bil som det aldri ble gjort opp for, hevder 36-åringen.

Den siktede skal også ha blitt klar over at han ikke var den eneste som kjendisen hadde lånt penger av uten å betale tilbake. Han skal også ha oppdaget at penger som angivelig skulle gå til husleie, ikke gikk til det formålet, og at husleia fortsatt var uoppgjort.

Våpen og narkotika
Alt dette skal ha ført til at 36-åringen konfronterte TV-kjendisen med det han oppfattet som løgner og uærlighet. Den siktede forklarte også at han tok tilbake bilen han hadde hjulpet kjendisen med å skaffe. Han nekter imidlertid straffskyld, og for påstandene om at han skal ha kommet med grove trusler.

36-åringen ble pågrepet av Oslo-politiet mandag kveld, etter at kjendisen selv hadde anmeldt forholdet. Ifølge forklaringen skal både kjendisen og hans familie ha blitt truet. Den siktede skal både ha sendt trusler via SMS og oppsøkt hjemmet til TV-kjendisen.

Ifølge Dagbladets opplysninger er den siktede 36-åringen kjent av politiet fra før, og skal være tilknyttet en av de større MC-klubbene.

Han er også siktet for ulovlig oppbevaring av våpen og narkotika. Da politiet ransaket 36-åringens hjem fant de blant annet en avsagd hagle, som han ikke hadde våpenlisens på. To andre våpen var ikke oppbevart på forsvarlig vis.