Hevder Tyrkia går inn i Syria

Bloomberg og Expressen melder at tyrkiske myndighetskilder har fortalt at Tyrkia går inn i Syria. Tyrkias forsvarsminister sier at de fortsatt forbereder seg.

Siste: Bloomberg og Expressen melder at tyrkiske myndighetskilder har fortalt at Tyrkia går inn i Syria. Tyrkias forsvarsminister sier at de fortsatt forbereder seg. Programleder: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag formiddag forteller tyrkiske myndighetskilder at tyrkiske styrker har krysset grensa til Syria, melder både Bloomberg og Expressen.

Middle East Eye melder derimot at Tyrkias forsvarsminister, Hulusi Akar, sier at de fortsatt jobber med å plassere styrker ved grensa. Også en tyrkisk forsvarskilde forteller avisa at de fortsatt ikke har krysset grensa.

Ifølge Tyrkia-ekspert og forsker tilknyttet Christian Michelsens institutt, Siri Nesets, kilder har ikke Tyrkia krysset grensa til Syria ennå.

- Selve operasjonen har ikke startet ifølge mine kilder som sier at det mest sannsynlig er noen som har gått inn for å gjøre undersøkelser. Det skal være nært forestående at de går inn, sier Neset til Dagbladet.

Frykten

Hun forklarer at Tyrkia lenge har ønsket å opprette en sikkerhetssone på tyrkisk side av grensa.

- Det er en enorm operasjon. Men et scenario hvor YPG etablerer seg, anses av Tyrkia som en av de største truslene de har møtt. De er engstelige for at det skal gi YPG anledning til å blant annet angripe mål i Tyrkia.

Begrenset

I dag bestemte Tyrkia seg for å forlenge tillatelsen til militæret om å kunne være operative, eller sendte personell til Syria, i ytterligere ett år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer