Hevder UFO ødela vindmølle

Mysterium i britisk landsby. - Den hadde tentakler, sier vitne.

UFO-SKADE?: Én av vindmøllene i Conisholme på den britiske landsbygda ble hardt skadet søndag natt. Ett av de 20 meter lange bladene ble revet av, og ulykken settes i sammenheng med en rekke UFO-observasjoner i området samme natt. Foto: SCANPIX/Chris Radburn/Pa Photos
UFO-SKADE?: Én av vindmøllene i Conisholme på den britiske landsbygda ble hardt skadet søndag natt. Ett av de 20 meter lange bladene ble revet av, og ulykken settes i sammenheng med en rekke UFO-observasjoner i området samme natt. Foto: SCANPIX/Chris Radburn/Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sjokkerte innbyggere i den engelske landsbyen Conisholme, Lincolnshire, våknet i firetiden søndag natt, av et voldsomt smell på vindmølleplantasjen Fen Farm.

Et av stedets 90 meter høye vindmøller var blitt sterkt skadet, og et nært 20 meter langt blad revet av etter et angivelig krasj med det  entusiaster i en rekke medier hevder var en UFO.

Mens UFO-er kan være av både jordisk og teoretisk utenomjordisk art, går «eksperter» langt i antyde at det her dreier seg om sistnevnte — med 30 meldte observasjoner den aktuelle kvelden.

— Lyskuler ble sett på himmelen og forsvarsdepartementet har ingen forklaring. Vi er veldig, veldig opprømte, sier UFO-«ekspert» Russ Kellett i bransjebladet «Flying Saucer Review» til The Sun i artikkelen «E.T. Harm Farm».

Robert Palmer, medlem av kommunestyret, var et av øyenvitnene til det angivelige objektet,  og forteller at han så et lys som «svevde».

— Det er den eneste måten jeg kan forklare det. Det var ikke som et signallys, bare et rundt, hvitt lys, med litt rødt, som så ut til å sveve over vindturbinene, sier Palmer til BBC.

«Blekksprut-UFO»
En sprikende forklaring blir gjengitt av øyenvitnet John Harrison, som sier objektet — døpt «blekksprut-UFOen» — hadde vedheng.

— Det var en massiv lysball med tentakler som gikk helt ned til bakken. Det så akkurat ut som en blekksprut, sier Harrison til The Sun.

Dorothy Willows forteller på sin side at hun så objektet mens hun var ute og kjørte om kvelden, og at det blinket i en oransjegul farge mens det gikk over himmelen.

— Jeg så et lavtflygende objekt. Det beveget seg mot turbinene, sier Willows.

Vindmøllene, som eies av selskapet Ecotricity, har bare vært i drift siden april i fjor, og grunnleggeren Dale Vince sier de har «et åpent sinn» om årsaken til havariet.

— Vi har ikke noen forklaring akkurat nå. Vi har sendt inn biter til analyse. Inntil vi har en idé, en plausibel forklaring på at det ikke var en UFO, så synes jeg ikke vi må forkaste det, sier Vince til BBC.

Naturlig forklaring
Betyr dette at en vindmølle på den britiske landsbygda ble for tøff match for utenomjordiske, som formodentlig har navigert seg lysår gjennom universet mens de brøt og/eller tøyde fysikkens lover?

Nei, mener seniorforsker John O. Tande ved SINTEF, som nevner en rekke plausible årsaker til at en vindmølle kan bryte sammen av fullstendig jordlige — men ikke umiddelbart synlige — påkjenninger.

— Det kan enten være en feil i konstruksjonen, eller en feil som har oppstått av naturlige årsaker som for eksempel et lynnedslag. Men som oftest skyldes det manglende eller feilaktig vedlikehold, sier Tande til Dagbladet.no.

Det britiske forsvarsdepartementet sier de ikke kommer til å undersøke påstandene om en blekksprutliknende UFO som går løs på infrastrukturen.

- Med mindre det er bevis om en potensiell trussel, så prøver vi ikke å identifisere bakgrunnen til observasjonene som blir meldt inn, sier en talsmann til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer