TOK JOURNALIST PÅ FERSKEN: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad.  Foto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
TOK JOURNALIST PÅ FERSKEN: Anders Behring Breiviks forsvarer, advokat Geir Lippestad. Foto: Tomm W. Christiansen/DagbladetVis mer

Hevder utenlandsk journalist brøt seg inn i huset hans

Breiviks advokat Geir Lippestad sier datteren (3) fant russiske journalister på kjøkkenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har opplevd at utenlandske journalister bokstavelig talt har brutt seg inn hjemme hos meg på jakt etter informasjon, sier Lippestad til TV 2.

Ifølge VG var det datteren (3) til Lippestad som overrasket to russiske journalister på kjøkkenet i familiehjemmet en morgen. Noen i familien hadde låst opp da de forlot hjemmet, og journalisteneskal ha benyttet anledningen til å gå inn og lete etter informasjon om terrorsaken.

- Hun kom løpende etter å ha oppdaget dem. De så etter meg for å få et intervju. Jeg ba dem om å gå veldig fort ut, og det gjorde de, sier Lippestad til VG.

Den store mengden bevismateriale er imidlertid i all hovedsak låst inn i et rom i politihuset på Grønland i Oslo. Sensitive opplysninger i materialet Lippestad jobber med, blir oppbevart i en safe på kontoret.

Medietrykket i terrorsaken har vært enormt for Lippestad. Han roser norske journalister for «eksemplarisk oppførsel» - sammenlignet med de utenlandske.

Lippestad har foreløpig ikke besvart Dagbladets anrop i ettermiddag.

(Dagbladet/NTB)