Sardinia, Italia:

Hevder valp ble født med grønn pels

Ekstremt sjeldent.

GRØNN: Midt blant sine fire søsken, som alle har samme farge som mammaen, ble Pistachio født med grønn pels. Foto: Christian Mallocci / Reuters / NTB
GRØNN: Midt blant sine fire søsken, som alle har samme farge som mammaen, ble Pistachio født med grønn pels. Foto: Christian Mallocci / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Året 2020 har vært et såpass spesielt år, at det er ikke mye som kan sjokkere oss lenger, eller?

I tråd med alle årets spesielle hendelser, var det selvfølgelig ikke et helt vanlig valpekull den italienske bonden Christian Mallocci fikk da hunden hans, Spelacchia, fødte 9. oktober.

For midt blant sine fire kremfargede søsken, dukket det opp en grønn liten valp, skriver nyhetsbyrået Reuters.

PIGMENT: Valpen har trolig vært borti pigmentet biliverdin, som blant annet gjør at blåmerkene våre blir grønne. Foto: Christian Mallocci / Reuters / NTB
PIGMENT: Valpen har trolig vært borti pigmentet biliverdin, som blant annet gjør at blåmerkene våre blir grønne. Foto: Christian Mallocci / Reuters / NTB Vis mer

Passende nok fikk den lille ganske umiddelbart navnet «Pistachio» eller «Pistasj» på norsk.

Det er ganske sjelden man kan oppleve at valper blir født med grønn pels. Reuters skriver at man tror grunnen til at det av og til kan skje, er at valpen er i kontakt med et grønt pigment, som kalles biliverdin, i livmora til mammaen.

Biliverdin er det pigmentet som gjør at blåmerkene våre kan få en grønnlig tone.

Dessverre kommer ikke Pistachio til å være grønn for alltid. For hver dag som går kommer fargen til å forsvinne litt etter litt, helt til han er like kremhvit som resten av søskenflokken sin.

Alle søsknene til Pistachio kommer med tid og stunder til å få seg nye hjem, men Mallocci sier til nyhetsbyrået at han ønsker å beholde Pistachio.

Planen er å trene han opp til å kunne se etter sauene på gården, som Mallocci driver sammen med svogeren sin Giannangelo Liperi.

Fargen grønn blir for mange sett på som et symbol for hell og håp. Mallocci sier at det at Pistachio ble født grønn, kanskje kan hjelpe folk å trekke litt på smilebåndet under disse tøffe coronatidene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer