Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevder «verdens mektigste narkobaron» ble skadd under intens politijakt

Mener han gjemmer seg i fjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mektige meksikanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán gjennomførte en spektakulær rømning fra høysikkerhetsfengselet Altiplano i juli. Han hadde klart å bore seg ut av det som skulle være Mexicos sikreste fengselscelle.

Nå hevder meksikanske myndigheter at mannen, som også kalles «verdens farligste narkobaron» skal ha blitt skadd i ansiktet og beinet da politiet forsøkte å pågripe ham.

Mexicanske tjenestemenn sier jakten på lederen for Sinaloa-kartellet har pågått i fjellene nordvest i landet. Der skal Guzman ha blitt skadd idet han unnslapp fra politiet. Aksjonen for å pågripe Guzman skal ha skjedd i løpet av de siste dagene på bakgrunn av etterretningsopplysninger som er delt med myndighetene i andre land, skriver NTB.

- Stakk av på firehjuling - For å unngå å bli tatt, stakk rømlingen av i all hast, noe som ifølge informasjon som er samlet inn, førte til at han ble skadd i ansiktet og beinet, heter det i en uttalelse fra den mexicanske regjeringen. Myndighetene har ikke kommet med detaljer om når og hvor forsøket på å pågripe Guzman fant sted.

Ifølge amerikanske NBC gikk meksikanske spesialsoldater til angrep mot en gård med helikopter, men måtte snu da det som antas å være Guzmàns sikkerhetsstyrker. I ettertid skal de imidlertid ha kommet seg inn på gården, og oppdaget mobiltelefoner, medisiner og radioer. Ifølge kanalen skal narkobaronen og hans kompanjonger ha stukket av på firehjulinger.

Det føderale amerikanske narkotikapolitiet DEA tror Guzman reiste tilbake til fjellområdene i hjemstaten Sinaloa etter at han rømte fra fengsel gjennom en tunnel i juli. Sinaloa er en av tre delstater som møtes i et fjellområde hvor det produseres store mengder narkotika. Det er her Guzman har sin base.

Flukten etter snaut halvannet års soning var hans andre vellykkede rømming. Også i 2001 kom han seg ut av et høysikkerhetsfengsel. Den gangen var han på frifot i flere år.

Folkefiende nummer én Lederen av Sinaloa-kartellet  rømte fra høysikkerhetsfengselet Altiplano utenfor Mexico by og er fortsatt ikke innhentet av politiet.

Det har siden foregått en enorm klappjakt på den mektige narkobaronen.

Guzmàn, som også er kjent under navnet «småen», eller «folkefiende nummer én siden Al Capone», var en av verdens mest ettersøkte menn og hadde gjemt seg utrolige steder da han ble pågrepet i fjor.

Han ble da pågrepet etter en 13 års flukt.

PÅ RØMMEN: Den mektige meksikanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán. Foto:  AFP PHOTO/Alfredo Estrella
PÅ RØMMEN: Den mektige meksikanske narkobaronen Joaquín «El Chapo» Guzmán. Foto: AFP PHOTO/Alfredo Estrella Vis mer

Hans kartell mistenkes for å ha smuglet kokain, metamfetamin, heroin og marihuana for mange milliarder dollar til USA. Guzmán kom fra fattige kår i delstaten Sinaloa og ble en av Mexicos mektigste narkosmuglere.

Det amerikanske justisdepartementet beskriver «El Chapo» som en av« verdens mest voldelige og mektige narkobaroner».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!