Hevdes å spre russisk propaganda: Kari Jaquesson medeier

Kari Jaquesson, Arne Treholt og åtte Rødt-politikere er blant eierne i selskapet bak Steigan.no, som angivelig sprer russisk propaganda. Pål Steigan avviser påstanden, men Rødt varsler likevel intern gjennomgang.

EIER ANDEL I KONTROVERSIELT NETTSTED: Steigan.no sprer russisk propaganda, hevder eksperter. Kari Jaquesson er blant eierne, viser Dagbladets gjennomgang. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
EIER ANDEL I KONTROVERSIELT NETTSTED: Steigan.no sprer russisk propaganda, hevder eksperter. Kari Jaquesson er blant eierne, viser Dagbladets gjennomgang. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kari Jaquesson og Arne Treholt er blant eierne av selskapet Mot Dag AS.

Det viser Dagbladets gjennomgang av aksjonærene. Den eneste geskjeften til Mot Dag AS er nettstedet Steigan.no, som beskyldes for å spre russisk propaganda i Norge.

Treholt og Jaquesson eier 0,39 prosent hver av aksjene i selskapet. Jaquesson sitter også i styret.

Jaquesson forsvarer Steigan.no mot beskyldningene.

- Produktet holder svært høy kvalitet og veksten i antall lesere og sidevisninger er meget tilfredsstillende. Jeg har lest saken fra Faktisk.no og vurderer den som helt useriøs. Det er fascinerende å registrere ståheien det vekker at Steigan.no leverer så bra stoff, og at det vi kan kalle «representanter for makta» blir så nervøse at det settes inn det ene skytset etter det andre i forsøk på å diskreditere. Bedre kompliment kan ikke ei avis få, sier Jaquesson til Dagbladet.

Arne Treholt har ikke besvart Dagbladets henvendelse.

Russiske propaganda-narrativer

Faktisk.no-artikkelen Jaquesson viser til hevder at Steigan.no er sentral i spredningen av russisk propaganda i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer