FORHANDLINGER: Forhandlingene mellom partene i Norwegian-streiken startet i går ettermiddag. Nå i ettermiddag kommer det ulike meldinger om at forhandlingene er stanset uten løsning. - Det er feil, sier Parat til Dagbladet klokka 14.30. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
FORHANDLINGER: Forhandlingene mellom partene i Norwegian-streiken startet i går ettermiddag. Nå i ettermiddag kommer det ulike meldinger om at forhandlingene er stanset uten løsning. - Det er feil, sier Parat til Dagbladet klokka 14.30. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.Vis mer

Hevdet at forhandlingene var stanset

- Stemmer ikke, sier Parat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det stemmer ikke, som Dagens Næringsliv skriver, at forhandlingene mellom pilotene og Norwegian er stanset uten at partene er kommet til en løsning.

Det sier både Norwegian og Parat til Dagbladet.

DN skriver at de får opplyst fra kilder nær forhandlingene at partene avsluttet møtet i 12-13-tida, etter over 20 timers forsøk på å komme til enighet.

Pressevakt hos Norwegian sier at hun ikke er kjent med at forhandlingene er brutt.

- Ikke avsluttet - Jeg vet ikke hvor DN har fått dette fra. Jeg har ikke fått noen opplysninger om dette. Så vidt jeg vet, pågår forhandlingene fortsatt, sier pressevakt Astrid Mannion i Norwegian til Dagbladet.

Parat sier også til Dagbladet at det ikke stemmer at det er brudd i forhandlingene nå.

- Forhandlingene er ikke avsluttet, sier kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundstad, til Dagbladet.

Til NTB sier han at de avventer en tilbakemelding fra motparten.
- Flere permitteringer Tidligere i dag varslet Norwegian at dersom partene ikke blir enige i dag, vil flere bli permittert.

- Om vi ikke finner en løsning i dag, så kommer flere til å bli permittert. Akkurat nå er det vanskelig å si hvor mange det blir. Det vil bli vurdert etter behov ut fra morgendagens flygninger, sier informasjonssjef Johan Bisgaard i Norwegian til Dagbladet.

Rundt 1000 piloter i Norwegian er allerede permittert.

Innenrikstrafikken rammes Flyselskapet opplyste seint i går kveld at det igjen er innenrikstrafikken som rammes hardest. Nesten alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark står på bakken.

- Så godt som alle norske og svenske innenriksflyginger blir innstilt, mens et begrenset antall innenriksflyginger i Danmark blir gjennomført. De fleste avganger mellom de skandinaviske hovedstedene er også kansellert. Noen få Europa-ruter innstilles, men ellers skal ruter mellom Skandinavia og USA, og Skandinavia og Thailand etter planen gå som normalt, opplyser selskapet.

- Sympatistreik Norwegian opplyser at følgende flygninger skal etter planen gå som normalt i dag:

* Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900

* Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598

* Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999.

* Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY7999

Norwegian minner imidlertid om at handlingsselskapet i Finland har varslet sympatistreik, men at det fortsatt er for tidlig å si hvordan dette vil påvirke flygningene til og fra Finland.

- Vi vil gjøre alt vi kan for at Europa-trafikken skal gå som normalt, opplyser selskapet.

Norwegian har anslått at flystreiken vil ramme 20 000 reisende også søndag. Dermed er om lag 150 000 passasjerer blitt skadelidende.