Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trumps USA:

Hevdet at Trump ville sparke FBI-toppen. - Nå trekker han seg

FBIs visedirektør Andrew McCabe trekker seg, kort tid etter meldinger om at Donald Trump ønsket å kvitte seg med ham, opplyser kilder til nyhetsbyrået AP.

GÅR AV: FBIs visedirektør Andrew McCabe går av før tiden, ifølge amerikanske medier. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix
GÅR AV: FBIs visedirektør Andrew McCabe går av før tiden, ifølge amerikanske medier. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke meldte amerikanske medier at Trump ønsket å bli kvitt McCabe og at presidenten hadde sagt det til McCabe under et møte i Det hvite hus.

Nå melder en rekke amerikanske medier at McCabe går av med øyeblikkelig virkning. Årsaken skal være kraftig kritikk fra president Trump, sier en regjeringskilde til nyhetsbyrået AFP.

Dette skjer bare en drøy måned før McCabe skulle gå av med pensjon. McCabe har vært gjenstand for kritiske Twitter-angrep fra presidenten etter det ble kjent at McCabes kone hadde mottatt en valgkampdonasjon på vegne av Trumps valgrival Hillary Clinton i 2015.

- Problemet er at den fungerende FBI-sjefen og personen som er ansvarlig for Hillary-etterforskningen, Andrew McCabe, fikk 700 000 dollar fra H til kona!

Trump skal også ha spurt McCabe om hvem han stemte på i presidentvalget i 2016, ifølge nyhetsbyrået AP. Trump hevder selv at han ikke kan huske å ha stilt et slikt spørsmål.

Det hvite hus benekter

En kilde i regjeringen bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP mandag at McCabe trekker seg fra sin stilling på grunn av kritikken fra Trump.

Dette ble benektet av Det hvite hus på en pressekonferanse mandag.

Presidentens pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders benektet at Trump eller hans administrasjon har hatt noe med avgjørelsen om at McCabe trekker seg eller at Det hvite hus har utøvd utilbørlig press for at McCabe skulle trekke seg.

Sanders kommenterte derimot kort at presidenten er opptatt av å få pressens «Russland-feber» ut av systemet.

Epost-saken

McCabe jobbet tett med tidligere FBI-sjef James Comey under etterforskningen av epost-saken mot Hillary Clinton i 2016.

Byrået konkluderte den gang med at Clinton ikke hadde gjort noe straffbart. Begge var involvert i de tidlige stadiene av den pågående Russland-etterforskningen.

McCabe fungerte som FBI-sjef i tre måneder i fjor etter at forgjengeren James Comey fikk sparken av Trump i mai.

McCabe skulle opprinnelig ha sittet i stillingen fram til mars, da han skulle gå av med pensjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!