Hevdet de ble traumatisert etter 11. september. Nå er flere titalls politi- og brannfolk tiltalt i massiv svindelsak

Kan ha svindlet til seg 2,4 milliarder kroner i trygd.

BRUKTE 11. SEPTEMBER: 106 personer er tiltalt i en massiv svindelsak der mange av de tiltalte er politifolk og brannmenn som skal ha brukt hendelsene 11. september 2001 som årsak til å urettmessig heve uføretrygd. Foto: Reuters/AFP Photo/Doug Kanter/NTB Scanpix
BRUKTE 11. SEPTEMBER: 106 personer er tiltalt i en massiv svindelsak der mange av de tiltalte er politifolk og brannmenn som skal ha brukt hendelsene 11. september 2001 som årsak til å urettmessig heve uføretrygd. Foto: Reuters/AFP Photo/Doug Kanter/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til sammen 106 personer har blitt tiltalt i den massive svindelsaken som nå rulles opp i New York, melder nyhetsbyrået AFP.

Opptil 80 av de tiltalte er tidligere politifolk eller brannmenn.

- Mange av de tiltalte kom med kyniske påstander om psykiske lidelser som følge av 11. september-angrepene, sier statsadvokat Cyrus Vance i en uttalelse.

- Skamløse Ifølge Reuters kan de involverte ha svindlet til seg 2,4 milliarder kroner i ulike sosialordninger for uføre. Vance viste også fram bilder av noen av de tiltalte mens de står på vannski, driver med kampsport og flyr et helikopter.

- Frekkheten er sjokkerende. Hvis du er ufør og løper rundt i et judo-studio er du skamløs, sa Vance på en pressekonferanse.

Vance utelukker ikke at flere kan bli pågrepet i saken. 84 av de 106 personer er i politiets varetekt, mens de resterende 22 ventes å bli arrestert snart.

Lærte symtomer Amerikansk påtalemyndighet mener det er fire hovedmenn i saken, som skal ha bistått resten med utformingen av hundrevis av søknader om trygd.

De fire skal også ha lært de medtiltalte hvordan de skulle oppføre seg for å framstå som peroner med mentale og psykiske lidelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer