Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevdet eierskap til Facebook - arrestert for svindel

Fredag ble Paul Ceglia arrestert for å ha fabrikkert bevis.

RASK RIKDOM: Noen ser det som en rask vei til riksom å hevde eierskap over det populære nettsamfunnet. Foto: AFP PHOTO / Karen BLEIER /FILES
RASK RIKDOM: Noen ser det som en rask vei til riksom å hevde eierskap over det populære nettsamfunnet. Foto: AFP PHOTO / Karen BLEIER /FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Paul Ceglia er mannen som hevder å ha rett til en eierandel på 50 prosent i nettsamfunnet Facebook. Fredag ble han arrestert i sitt hjem i Wellsville, New York, for å ha fabrikkert og ødelagt bevis.
 
I 2010 saksøkte New-Yorkeren Ceglia gründeren av Facebook Mark Zuckerberg.

- Han har lett etter en rask utbetaling basert på en forfalskning, sier aktor Preet Bharara, ifølge BBC.

Bakgrunnen for Ceglia sitt søksmål er at han hevder han ble lovet en eierandel på 50 prosent av prosjektet Facebook da Zuckerberg jobbet for ham i 2003, mens Zuckerberg fortsatt var student på Harvard. Ifølge Facebooks advokat var oppdraget da å utvikle et program for gatekart for Cegilias selskap.

Cegilia hevder ideen var å utvikle et nettverk, allerede da med arbeidstittelen Facebook. Zuckerberg sier ideen om Facebook ennå ikke hadde sett dagens lys på det tidspunktet.

Cegilia er mistenkt for å ha fabrikkert og destruert bevis for å støtte sitt krav. Føderale myndigheter beskriver søksmålet som en multimilliarder-dollar- svindel, skriver The Wall Street Journal.

Som bevis på avtalen har Cegilia lagt fram en skriftlig kontrakt på eierfordelingen han og Zuckerberg angivelig inngikk for ni år siden. En kontrakt som altså kan være fabrikkert.

Cegilia har vært innblandet i svindel før. I 2009 ble han saksøkt av delstaten for å ha svindlet kunder i sitt eget bioenergiselskap, skriver E24.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media