Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Omtales som Storbritannias verste nettroll:

Hevdet foreldre drakk blodet til spedbarn, og spiste dem

Nå er hun dømt til ni års fengsel.

- STORBRITANNIAS VERSTE NETTROLL: Sabine McNeill omtales som det verste nettrollet noensinne i Storbritannia. Nå er hun dømt til fengsel. Foto: YouTube
- STORBRITANNIAS VERSTE NETTROLL: Sabine McNeill omtales som det verste nettrollet noensinne i Storbritannia. Nå er hun dømt til fengsel. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

74 år gamle Sabine McNeill omtales som Storbritannias verste nettroll.

Hun er nå dømt til ni års fengsel, skriver The Telegraph.

Dommen fra Southwark Crown Court slår fast at McNeill har ledet en svertekampanje på internett som omfatter anklager om djevelutdrivelse, og overgrep mot barn.

Hun hevdet at en barneskole nord i London huset en satanistisk sekt som drepte spedbarn, kokte dem og spiste dem. Hun hevdet også at foreldrene drakk blodet og danset rundt med barnas hodeskaller.

McNeill skal også ha trakkasert fire mødre som hun hevdet var en del av sekten. Kvinnene lever nå i frykt for voldelige represalier fordi 74-åringen oppfordret folk til å ta aktive grep mot kvinnenes barn.

Foreldrene måtte ta barna ut av skolen, bruke falske navn og gå med panikkalarm. En av foreldrene skal ha fått en henvendelse fra en pedofil på nettet som ville utføre overgrep mot barnet hennes, skriver The Times.

Ble etterforsket

Anklagene fra McNeill var så realistiske at politiet iverksatte en etterforskning av foreldrene. Her kom det fram at anklagene var grunnløse.

Seinere ble fotografier, filmklipp og personlig informasjon om to av barna, på åtte og ni år, spredd på internett og sett av fire millioner mennesker.

Faren til de to barna ble feilaktig beskyldt for å være leder av den satanistiske sekten.

McNeill hevdet at medlemslisten inkluderte en skoleleder, en lærer, prest, sosialarbeidere og politiet.

- Manipulerende kvinne

- Denne saken må være en av de mest alvorlige tilfellene av trakassering og brudd på besøksforbud som finnes, sier dommer Sally Cahill.

- De direkte konsekvensene av handlingene dine er at du har ødelagt alt av normalt familieliv for de fire berørte familiene. Påstandene var om drap, kannibalisme, satanisme og seksuelt misbruk. De kunne ikke være mer seriøse eller onde. Barna har blitt svertet for alltid.

McNeill ble dømt for de fire tilfellene av trakassering og for brudd på besøksforbudd. Det er uklart hvordan McNeill stilte seg til dommen og spørsmålet om skyld.

- I min dom er du en arrogant, ondsinnet og manipulerende kvinne, sier dommer Cahill, ifølge Telegraph.

I Europaparlamentet

McNeill har tidligere møtt opp i Europarlamentet i Brussel for å snakke barnas sak. Det viser en rekke Youtube-videoer. Hun har også møtt politikere i Berlin.

Hun fortalte Europaparlamentet at hun slåss for hvordan barnevernet tar barn fra foreldrene, og hevdet at det er falske adopsjoner, eller kidnapping av disse barna, og hemmelighold i barneretten i Storbritannia.

Hun hevdet at 100 000 barn i måneden blir tatt, og at foreldrene settes i fengsel uten grunn.

- Det er ubegripelig at dette skjer, så jeg forstår at man ikke tror på det, sa hun.

På en konferanse i 2016 hevdet hun også at barn blir brukt for å få opp den økonomiske situasjonen etter finanskrisen. Hun gikk hardt ut mot rettssystemet.

- Dommere gjør akkurat som de vil. Det er ingen rettferdighet, påsto hun.

Nå har det britiske rettssystemet sagt sitt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!