Hevdet han fant dement mann i grøft. Alt var en bløff

Nå er Simon Hayes dømt til to og et halvt års fengsel.

FENGSLET: Denne uka ble Simon Hayes dømt til to og et halvt års fengsel. Foto: PA Photo / NTB scanpix
FENGSLET: Denne uka ble Simon Hayes dømt til to og et halvt års fengsel. Foto: PA Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

5. november 2015 dukket en mann kledd i militæruniform opp på busstasjonen i Hereford i England, sammen med en eldre mann.

Den militærkledde mannen fortalte sykepleierne ved sykehuset som lå like ved at han hadde funnet mannen med ansiktet ned i en grøft, og at han dessverre ikke visste noe mer om mannen.

Han sa også at han ikke kunne gi noen kontaktinformasjon om seg selv, fordi han «jobbet med SAS (de britiske spesialstyrkene)» like i nærheten. Og så forsvant han.

Alt var løgn

Innledningen på denne historien er i seg selv nokså oppsiktsvekkende, men det skulle vise seg at saken var langt mer spektakulær, og gruoppvekkende, enn det kunne virke. For alt den militærkledde mannen sa, var løgn, og det skulle gå lang tid før han ble identifisert som 53 år gamle Simon Hayes, skriver BBC.

Det skulle også gå ganske lang tid før politiet klarte å identifisere mannen Hayes hevdet å ha funnet i en grøft. For han var dement, og kunne ikke bidra med informasjon om seg selv. Han hadde heller ingen identifikasjonspapirer på seg.

Dermed visste ikke myndighetene hva han het, hvordan han hadde endt opp med ansiktet ned i en grøft, eller hvor han kom fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer