Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hevdet han kurerte coronaviruset - døde

En pastor som hevdet han kurerte coronaviruset i republikken Kamerun på vestkysten av Afrika, skal selv ha dødd av viruset.

RAMMET: Verdens helseorganisasjon (WHO) anslo i starten av mai at så mange som 190 000 mennesker kan dø i Afrika som følge av coronasmitte det første året. Illustrasjonsfoto: Sumaya Hisham / Reuters / NTB scanpix
RAMMET: Verdens helseorganisasjon (WHO) anslo i starten av mai at så mange som 190 000 mennesker kan dø i Afrika som følge av coronasmitte det første året. Illustrasjonsfoto: Sumaya Hisham / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Den aktuelle pastoren, Frankline Ndifor, skal ha bedt til Gud om at hundrevis av hans tilhengere ble kurert etter å ha fått påvist coronaviruset. Han skal imidlertid ikke ha rukket å se om det falt i god jord før han selv gikk en dyster skjebne i møte.

Det skriver flere utenlandske medier, blant dem BBC sin afrikanske redaksjon og VOA News.

Etter dødsfallet søndag skal det ha brutt ut panikk blant flere av hans tilhengere, som nektet politiet adgang til boligen hans i hovedstaden Douala i regionen Littoral, skriver BBC, som har lagt ut flere bilder fra stedet.

De skal ha blokkert inngangen og bedt om hans oppstandelse.

- Dette er en pastor som har lagt sine hender på syke og hevdet han kurerte coronaviruset, sier en av tilhengerne hans til VOA.

Tilhengerne skal også ha stått utenfor hans bolig og sunget sanger om at han ikke var død, men heller på et åndelig tilfluktssted hos Gud og at han snart ville vende tilbake.

Bønnene deres skal ha blitt sendt direkte hos flere lokale radiostasjoner.

POSITIV: Onsdag forteller Islands assisterende helsedirektør, Kjartan Hreinn Njálsson, til Dagbladet at de håper å knekke coronaviruset innen kort tid. Vis mer

Guvernøren i Kameruns kystregion har bekreftet at han måtte sette ut politi for å frigjøre veien til Ndifors bolig da flere angivelig jaget bort medisinsk personell fra stedet, ifølge VOA.

Politiet fikk til slutt tilgang til boligen, og fant pastoren død. Seinere ble det bekreftet at han døde av coronaviruset, skriver nettstedet.

Verdens helseorganisasjon (WHO) anslo i starten av mai at så mange som 190 000 mennesker kan dø i Afrika som følge av coronasmitte det første året. Organisasjonen har også anslått at mellom 29 til 44 millioner mennesker kan bli smittet i samme periode.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!