Hevdet han la fram alle dokumenter om selvforsvarspengene

Dagbladet kan avsløre at det ikke stemmer.

LA IKKE FRAM ALT Onsdag sa statsråd Audun Lysbakken (SV) at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken om pengetildelingen til Jenteforsvaret. Det stemte ikke. Foto: Jacques Hvistendahl
LA IKKE FRAM ALT Onsdag sa statsråd Audun Lysbakken (SV) at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken om pengetildelingen til Jenteforsvaret. Det stemte ikke. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Et av de mest siterte dokumentene i selvforsvarssaken er en epost sendt statssekretær Henriette Westhrin fra daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen 15. april 2010.

I et intervju med Dagbladet i onsdag, hevdet Lysbakken at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken, og nektet for at eposten som hans statssekretær mottok ble besvart.

I dag kan Dagbladet avsløre at statssekretær Henriette Westhrin svarte på eposten allerede samme dag. En kopi av korrespondansen ble samtidig sendt til Lysbakkens politiske rådgiver Line Gaare Paulsen.

Ba om penger I eposten fra SU-lederen ber hun statssekretæren tenke kreativt og komme med forslag om hvordan SU kan få finansiert selvforsvarskurset sitt.

«Nå som SV har inntatt BLD lurer vi på om noen av dere som sitter der har mulighet for å gå nøye igjennom hvilke muligheter som kan finnes for å få finansiert et slikt prosjekt (...) Jeg håper du eller noen andre i BLD kan undersøke og tenke kreativt rundt dette, og komme tilbake med noen tips og en vurdering så snart dere får muligheten», skriver Tronsmoen i eposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer