Hevdet håndverker drepte kona. Så rømte millionæren

Søndag ble han pågrepet etter fire år på rømmen.

PÅGREPET: Etter fire år på rømmen ble 55 år gamle Peter Chadwick pågrepet i Mexico søndag. Han er siktet for å ha drept kona i 2012. Foto: Newport Beach Police Department via AP / NTB scanpix
PÅGREPET: Etter fire år på rømmen ble 55 år gamle Peter Chadwick pågrepet i Mexico søndag. Han er siktet for å ha drept kona i 2012. Foto: Newport Beach Police Department via AP / NTB scanpixVis mer

Onsdag ble 55 år gamle Peter Chadwick fra California fengslet, siktet for å ha drept kona i oktober 2012, skriver ABC News.

55-åringen har vært i søkelyset til politiet lenge, og ble søndag denne uka tatt etter fire år på rømmen.

Skal ha kvalt kona

Ifølge politiet skal Chadwick, en svært rik eiendomsinvestor, ha kvalt og druknet kona, 46 år gamle Quee Choo Chadwick, på badet i hjemmet deres i Newport Beach i California. Siden skal han ha pakket kroppen hennes inn i en dyne og dumpet henne i en søppelkasse i San Diego, der hun ble funnet ei uke etter.

Politiet ble varslet om at det muligens var noe som ikke stemte på ettermiddagen 10. oktober 2012, skriver Washington Post.

I et svært trafikkert kryss sto ekteparets to sønner på 9 og 12 år, og ventet på at faren skulle hente dem etter skolen. Men faren, som til vanlig var svært punktlig, dukket aldri opp. 12-åringen forsøkte å ringe begge foreldrene, men ingen svarte.

En bekymret nabo fikk øye på de to guttene i krysset, og kjørte dem hjem.

Ingen av de to guttene hadde nøkkel til huset, ettersom deres mor var hjemmeværende, men akkurat denne dagen var det ingen som åpnet for dem. Den bekymrede naboen tok guttene med seg hjem på middag, forsøkte å få kontakt med foreldrene en gang til, før hun kontaktet politiet.

Da politiet tok seg inn i huset til familien Chadwick fant de mat og tallerkener på benken, der noen tilsynelatende hadde vært i ferd med å gjøre klar mat.

De la også merke til at en safe sto åpen, en vase ved siden av boblebadet i foreldrenes soverom var knust, og på veggen var det ørsmå bloddråper.

Men det var ingen hjemme.

ARRESTERT: Rocco Morabito har vært en av Italias mest etterlyste narkotikasjefer, og denne uken ble han arrestert på et hotell i Uruguay. Han har vært etterlyst siden 1994, da han forsøkte å importere nesten et tonn kokain til Italia. Video: CNN/ NTB Scanpix Vis mer

Ga håndverker skylden

Dagen etter ringte Peter Chadwick politiet fra en bensinstasjon fire mil nord for grensa til Mexico.

I opptak av samtalen, som ble offentliggjort av politiet i fjor, kan man høre Chadwick si at kona er død, og at en person som brøt seg inn i huset deres drepte henne.

Men innen politiet nådde fram til Chadwick, var historien allerede en annen. Drapsmannen var ikke en inntrenger, men en håndverker, ved navn «Juan», han hadde hyrt inn til noe malearbeid i huset.

Chadwick forklarte politiet at han hadde jobbet på kontoret hjemme, da han plutselig hørte kona skrike. Han løp inn på soverommet, der «Juan» holdt kona under vann. Chadwick klarte ikke å stanse håndverkeren, som drepte kona, og så holdt en kniv mot strupen hans. Deretter skulle han ha blitt truet til å tømme safen, før han ble tvunget ut i sin egen bil, med kona rullet inn i et teppe, og beordret til å kjøre i flere timer før han klarte å rømme.

Politiet ble umiddelbart skeptisk til 55-åringens forklaring. Peter kunne ikke gi detaljer om drapsmannen, han beskrev kniven han ble truet med som en sløv lommekniv og han virket ikke lei seg da politiet traff ham. I tillegg hadde han klore- og bitemerker på kroppen, blod på hendene og en koffert, åpenbart pakket i hui og hast.

Samtidig fant politiet ingen bevis for at den påståtte håndverkeren «Juan» faktisk eksisterte.

Ulykkelig ekteskap

Politiet avdekket også at ekteskapet hadde vært alt annet enn lykkelig. Peter Chadwick hadde flere utenomekteskapelig forhold, og i et skap i huset fant etterforskere en håndskrevet liste med tittelen «Fra Petes data». Listen, som de mener er skrevet av kona, så ut til å liste opp en rekke internettsøk.

Blant ordene som var listet opp var «abortkostnader i California», «kinesiske massasjejenter prostituerte», navnet på skilsmisseadvokater og det foruroligende søket «hvordan torturere».

Politiets teori er at Peter drepte kona etter at de hadde kranglet om penger og skilsmisse.

Da Peter ble arrestert advarte påtalemyndigheten mot å gi ham mulighet for å slippe fri mot kausjon, da han allerede hadde vist at han var villig til å rømme og forlate barna sine. Men siden han var tidligere ustraffet fastslo en dommer at det ikke var noen risiko for at han ville rømme.

Peter sa seg ikke skyldig, betalte kausjonen, som var satt til en million dollar, leverte inn både sitt britiske og amerikanske pass, og gikk med på å bo hos faren mens han ventet på at saken skulle komme opp for retten.

Forsvant sporløst

I to år møtte han opp i rutinehøringer i retten. Helt til januar 2015. Da dukket han ikke opp. Påtalemyndigheten var innledningsvis bekymret for at han kunne være suicidal, men det var inntil man oppdaget at den svært rike 55-åringen hadde tømt en rekke bankkontoer han fremdeles hadde tilgang til for flere millioner dollar.

I tillegg hadde han vært ute på noen «testturer» til Pennsylvania og Seattle, for å sjekke om myndighetene overvåket ham, før han forsvant for godt.

- Han ønsket å teste grensene for påleggene han hadde fått fra retten. Det som skjedde, eller ikke skjedde, bekreftet hans antakelse: han var ikke under konstant overvåkning, forklarte politietterforsker Court Depweg.

Han skal også ha lest bøker med tema som «hvordan gå under jorda» og hvordan man kan endre identitet, ifølge LA Times

På grunn av hans formue og internasjonale bånd fastslo politiet at han hadde forlatt landet. Og ganske riktig, Peter Chadwick hadde rømt til Mexico, der han brukte flere forskjellige alias, skriver LA Times.

Innledningsvis bodde han på luksushotell, men da de krevde id-papirer han ikke kunne gi dem, ble han tvunget til å bo under mer beskjedne forhold.

Politiet laget podkast

I tre år var det ganske stille rundt saken, helt til politiet i Newport gikk til det uvanlige skrittet å spille inn sin egen «true crime»-podkast om saken.

«Peter kan være hvor som helst i verden. Han har penger til å komme seg unna de reiserestriksjonene vi har pålagt ham og han har benytta enhver anledning til å skjule sporene sine. Vi vil spre bilde av ham og historien om hans handlinger så langt vi kan. Vi vil at alle ser etter Peter Chadwick», sa politisjef i Newport Beach, Jon Lewis, da podkasten ble sluppet i fjor høst.

Under en pressekonferanse tirsdag sa Lewis at podkasten, sammen med «godt gammeldags politiarbeid» i kjølvannet av et tips, førte til at Chadwick ble pågrepet. Akkurat hva slags tips det dreier seg om, er ikke kjent, og man vet heller ikke om tipset kom fra noen som hørte på podkasten.

- Vi mener at vi satte press på Peter, og det var det vi ønsket å gjøre, sa Lewis.

Onsdag ble millionæren og eiendomsutvikleren Peter Chadwick altså fengslet, uten mulighet for kausjon. Han framholder fremdeles sin uskyld.