Hevdet hun ble voldtatt av politi­mannen, og folk var rasende. Så fikk de se videoen

Den 37 år gamle kvinnen har i detalj forklart hva som skjedde, men videoen som er offentliggjort av politiet viser noe ganske annet.

SE VIDEO: En 37 år gammel kvinne ble stoppet på grunn av mistanke om fyllekjøring, og der skilles de to historiene som har skapt harme. Video: Texas Department of Public Safety Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Amerikansk politi, og særlig dets behandling av svarte mennesker, har vært under et stadig mer kritisk søkelys de siste åra.

Flere skyteepisoder har blant annet ført til opptøyer i Baltimore og Black Lives Matter-bevegelsen som på kort tid har vokst seg stor.

Denne uka begynte sinnet igjen å spre seg på sosiale medier etter at en 37 år gammel kvinne fra Texas kom med en rystende beretning om hva hun opplevde forrige helg.

Detaljert forløpt

Mandag sendte borgerrettsadvokaten Lee Merrit ut en innkalling til en pressekonferanse der han i detalj fortalte om hendelsesforløpet slik det ble gjengitt av kvinnen.

Hun skal ha fortalt at hun natt til søndag ble stoppet av en betjent, mistenkt for fyllekjøring, og at betjenten sa hun kunne slippe straff i bytte mot seksuelle tjenester. Hun fortalte at hun avslo, men at betjenten likevel forgrep seg på henne både inni og utenfor politibilen.

Etter pågripelsen og på vei til politistasjonen sa hun at han kom med flere seksuelle tilnærmelser.

Advokatens kontor skriver også at 37-åringen ikke fikk den medisinske behandlingen hun har krav på da hun ankom fengselet og framsatte de alvorlige anklagene mot politimannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer