Hevdet Norge skal levere våpen til Ukraina

- Nei det skal vi ikke, sier Forsvarsdepartementet.

HEVDER PÅ FACEBOOK: Jurij Lutsenko, rådgiver for Ukrainas president Petro Porosjenko, skriver på sin Facebook-side at de har kommet til enighet med NATO om en avtale som sier at blant annet Norge skal gi våpen til Ukraina. USA, Frankrike, Italia og Polen er de andre landene som nevnes. Det avviser Norge. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
HEVDER PÅ FACEBOOK: Jurij Lutsenko, rådgiver for Ukrainas president Petro Porosjenko, skriver på sin Facebook-side at de har kommet til enighet med NATO om en avtale som sier at blant annet Norge skal gi våpen til Ukraina. USA, Frankrike, Italia og Polen er de andre landene som nevnes. Det avviser Norge. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge avkrefter i ettermiddag en oppsiktsvekkende melding om at Norge var blant fem NATO-land som hadde inngått en avtale om å levere militærutstyr og sende militærrådgivere til Ukraina.

Kilden var tilsynelatende troverdig - det var Jurij Lutsenko, rådgiver for Ikrainas president Petro Porosjenko, skriver på sin Facebook-side at de har kommet til enighet med NATO om en avtale som sier at blant annet Norge skal gi våpen til Ukraina. USA, Frankrike, Italia og Polen er de andre landene som nevnes.

Forsvarsdepartementet var slett ikke enig i dette. Derimot avkrefter de at Norge har inngått en avtale om å levere våpen til Ukraina, slik en rådgiver til den ukrainske presidenten ble tolket søndag.

- Det stemmer at vi deltar med stabsoffiserer på to øvelser i Ukraina, men det medfører ikke riktighet at Norge leverer våpen til Ukraina, sier pressevakt Lars Gjemble i Forsvarsdepartementet til NTB.

Norske regler sier at våpen ikke kan selges til land i krig som ikke har støtte i FN.

Torsdag sa Ukrainas president Petro Porosjenko på NATO-toppmøtet i Wales at han hadde fått løfter om «presisjonsvåpen» fra flere av landene i alliansen. Hvilke land som hadde tilbudt ham våpen, ønsket han ikke å si.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer