HEVEARBEID: 
Politiet leter etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Nå har politiet funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HEVEARBEID: Politiet leter etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Nå har politiet funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Hevearbeidet i gang. - Så langt er ingenting bekreftet

Politiet understreker at det kan ta tid å heve gjenstanden de sier kan være et menneske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgentimene i dag ankom spesialutstyr og personell som skal bistå politiet i hevearbeidet av gjenstanden som er funnet i Lysefjorden, skriver politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i en pressemelding.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i går at de tror at det kan være den savnede 36 år gamle Agnes Elisabeth Müller. Gjenstand ble funnet på bunn av fjorden, er innpakket og  kan se ut som et menneske, opplyser politiet.

Det var i forbindelse med letearbeidet etter den savnede Agnes at iminnsatsledelsen i Forsand, søndag gjorde funnet, som ligger på 70 meters dyp.

Politiet ønsker likevel å presisere at ingenting så langt er bekreftet.

Ifølge Nord-Varhaug har politiet begynt arbeidet med å kartlegge og filme området i Dørvika. Hun påpeker at det enda kan ta lang tid før man er i gang med hevearbeidet.

- Det er også uvisst hvor lang tid selve hevearbeidet vil ta, og at det kan ta ytterligere tid før man får bekreftet innholdet i
funnet. Politiet ber om arbeidsro på stedet og forståelse for at denne prosessen vil ta tid, skriver politiinspektøren.

Den 36 år gamle tobarnsmora har vært savnet siden 16. april. Selv om hun ikke er funnet, mener politiet at hun er drept og den 28. april ble hennes mann (34) pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Hun ble sist sett på Oanes ferjekai i Forsand kommune i Rogaland.

Ektemannen som er siktet i saken, nekter straffskyld. Han har sagt til politiet at han har en teori om hvor kona kan være, ifølge sin advokat Ørjan Eskeland.

Eskeland har så langt i dag ikke besvart Dagbladets henvendelse.

MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april.  Foto: Politiet
MELDT SAVNET I PÅSKA: Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet siden onsdag 16. april. Foto: Politiet Vis mer