Troms og Finnmark:

Hever beredskapen

Som følge av at antall coronasmittede i Troms og Finnmark stiger, har Statsforvalteren besluttet å oppjustere beredskapsnivået.

SMITTEBØLGE: Smitten øker flere steder i Troms og Finnmark. Her fra Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB.
SMITTEBØLGE: Smitten øker flere steder i Troms og Finnmark. Her fra Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB. Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.39% Første dose: 79.00%

- For mange kommuner er situasjonen svært utfordrende. På bakgrunn av det har Statsforvalteren i Troms og Finnmark besluttet å oppjustere eget beredskapsnivå. Det betyr at vi vil bruke mer personell fra egen organisasjon for å understøtte kommunene og følge opp henvendelser, oppgaver og oppdrag som vi mottar, heter det i en pressemelding.

Det blir lengre svartid for folk som kontakter Statsforvalteren med spørsmål som omhandler helse.

NYE TILTAK: Kommunelege i Tromsø, Inger Hilde Trandem, presenterer de nye tiltakene som er i form av påbud. 5. november 2021. Video: Tromsø Kommune Vis mer

De siste ukene har smitten økt flere steder i regionen. Særlig Tromsø har merket den nye coronabølgen for alvor nå. Det siste døgnet har 75 personer fått påvist coronasmitte i Tromsø.

Forrige uke trådte det i kraft flere strenge coronatiltak i byen. Det er påbud om munnbind på kollektivtransport og i butikker, krav om hjemmekontor og bordservering på serveringssteder.

NYE TILTAK: Assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad deltok under pressekonferansen om den økende smittesituasjonen i landet, fredag 12. november 2021. Vis mer

Flere av sykehusene i Troms og Finnmark har hevet beredskapen. Hammerfest sykehus økte lørdag til gult beredskapsnivå som følge av positiv coronatest på tre inneliggende pasienter ved medisinsk avdeling.

- Smittekilde er foreløpig ukjent, og det pågår et stort smittesporingsarbeid, skrev helseforetaket Finnmarkssykehuset, som Hammerfest sykehus ligger under, på sine egne nettsider i helga.

Også Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) økte beredskapen i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer