Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hever flomvarselet til høyeste nivå

Fleischers evakuerer motellrom på Voss.

EVAKUERES: Flere motellrom ved Fleischers hotell evakueres på grunn av flom og oversvømmelser. Foto: Privat
EVAKUERES: Flere motellrom ved Fleischers hotell evakueres på grunn av flom og oversvømmelser. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er igangsatt evakuering av motellrommene til Fleischers hotell ved Vangsvatnet på Voss, som følge av vannmassene som truer bygningene.

NVE har nå hevet flomvarselet til rødt, som er det høyeste nivået, for Vosso-vassdraget. Flere av motell-bygningene ved Fleischers fikk store skader under en flom i fjor.

- Vannet er bare noen få meter unna, og det stiger fremdeles. Kommunen har varslet at det vil fortsette å stige i natt, sier markedsansvarlig Alette Hjelmeland til Dagbladet. 

Nyoppusset Hun forteller at rommene som nå evakueres nylig ble oppusset etter fjorårets flom. 10-12 personer måtte søndag kveld evakueres fra rommene sine. 

- Vi har fortsatt flommen i fjor friskt i minne. Det er ikke mange som måtte evakueres, så vi er relativt heldige. Jeg tenker mer på de som står i fare for å miste hus og hjem, sier hun og legger til:

- Det er selvfølgelig kjedelig at det skjer igjen. Vi er nettopp ferdig med å pusse opp rommene, og nå frykter vi at vi må gjøre det igjen.

Det var Bergensavisen som først omtalte saken.

Hjelmeland forteller at de nettopp var ferdige med årets siste julebordhelg, da de skjønte at de måtte igangsette evakuering.

- Vi tenkte at vi skulle slappe av etter stengning klokka seks. I stedet måtte vi sette i gang med å redde ut det vi klarer av møbler og verdisaker, sier hun.

- Stiger ytterligere Hjelmeland sier det ikke skal være fare for at motellrekken skal forsvinne i vannmassene.

Voss kommune har satt krisestab på grunn av flomfaren. 

Søndag klokka 21.15 gikk det ut varsel om såkalt rødt aktsomhetsnivå i Vosso-vassdraget, spesielt i nedre deler, fra Vangsvatnet til utløpet i fjorden, melder NTB.

- Vannføringen er svært stor og har akkurat passert rødt nivå. Vannføringen har økt noe saktere de siste 2-3 timene, men den ventes å stige ytterligere før den kulminerer, sannsynligvis i løpet av natta. I øvrige vassdrag i den berørte kommunen ventes oransje nivå, heter det i en melding fra NVE.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media